Travel Plan

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ο βυθός των Μαλδίβων

Ο βυθός σφύζει από ζωή. Η ποικιλία είναι απίστευτη. Ακόμα και μια απλή βουτιά με μάσκα, αναπνευστήρα και πέδιλα (snorkeling) μερικά μέτρα από την παραλία είναι εμπειρία.

Τα ψάρια δε φοβούνται, εφόσον δεν διατρέχουν κίνδυνο, μερικά μάλιστα έρχονται κοντά σου για να προφυλαχτούν αν εμφανιστεί καρχαρίας!

Οι καρχαρίες, (του είδους blacktip, με μαύρο ραχιαίο πτερύγιο), που βολτάρουν στα ρηχά είναι μικροί (αν και καμιά φορά εμφανίζονται κάποιοι πάνω από δύο μέτρα), άκακοι και τρέφονται κυρίως με οστρακοειδή. Απίστευτη ομορφιά!


Το καταδυτικό κέντρο ήταν αρκετά καλό (5άστερο PADI). Υπάρχουν οργανωμένες σχολές κατάδυσης, όπου παραδίδονται μαθήματα από επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα καταδυτών, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Οι εκδρομές με τη βάρκα στο Potato και στο Banana Reef για κατάδυση θα μου μείνουν αξέχαστες. Ιδίως η εκδρομή στο LanKan Reef ήταν από άλλο κόσμο.

Στήσαμε «καρτέρι» σε σταθμό καθαρισμού των περίφημων manta rays μόλις στα 12m βάθος και το θέαμα ήταν συγκλονιστικό. Τεράστια manta (τριών και βάλε μέτρων) έκαναν κύκλους γύρω μας, αρκετές χελώνες, είδαμε ακόμα και ένα σπάνιο καρχαρία – λεοπάρδαλη. Όλοι οι δύτες της παρέας ήταν εκστασιασμένοι στο δρόμο της επιστροφής!

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: travelplorer.gr
Pin It button on image hover