Travel Plan

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πάμε....μουσείο για καφέ!!!

Καφές, ο πιο πιστός μας φίλος! Συνοδεύει το καθημερινό μας ξύπνημα, τις καλές και κακές μας στιγμές, συντροφεύει τις ώρες της απομόνωσης αλλά και της συντροφικότητας. Γύρω από μια κούπα καφέ στήθηκαν οι μεγαλύτερες πλάκες και έγιναν οι πιο αναπάντεχες εξομολογήσεις.

Ο καφές ξεκινώντας το μακρύ του ταξίδι στον κόσμο εδώ και τέσσερις αιώνες, ουσιαστικά έφερε ένα νέο τρόπο συμπεριφοράς και κουλτούρας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Κι όπως όλα έχουν μια αρχή, τι καλύτερο να την ανακαλύψουμε μέσα από μια επίσκεψη σε κάποιο από τα μουσεία αφιερωμένα στον καφέ.

Ο καφές είναι το δεύτερο αγαθό σε πωλήσεις στον κόσμο μετά το πετρέλαιο. Οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που τον έκαναν ρόφημα και επινόησαν τη διαδικασία του καβουρντίσματος ήδη από το 14ο αιώνα. Οι Βενετσιάνοι ήταν αυτοί που τον εισήγαγαν στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα.

Στις αρχές του 18ου αιώνα η παραγωγή του επεκτάθηκε και σε άλλες ηπείρους για να φτάσει στη Βραζιλία όπου βρήκε το ιδανικό κλίμα και χώμα για να δώσει την καλύτερη ποιότητα του, καθιστώντας τη Βραζιλία παγκόσμια υπερδύναμη του καφέ. Έτσι, δικαιωματικά το πρώτο Μουσείο στο οποίο θα αναφερθούμε βρίσκεται στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Santos, λίγο έξω από το Sao Paolo.



Το μουσείο άνοιξε το 1922 και στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο, επιβλητικό κτίριο διακοσμημένο με τα αγάλματα της θεάς Δήμητρας και του Ερμή και το ρολόι πάνω από την κύρια είσοδο. Στους χώρους του λειτουργούσε και το χρηματιστήριο του καφέ, ο χώρος όπου διαμορφώνονταν η τιμή του στις διεθνείς αγορές. Ο πεζόδρομος, έξω ακριβώς από το μουσείο, έχει σχέδια με τον καρπό του καφέ σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και το κτίριο συμπεριλαμβάνεται στην τουριστική ξενάγηση της πόλης με
το παραδοσιακό τραμ.

Στο Museu do Cafe ξεδιπλώνεται η ιστορία του καφέ στη Βραζιλία και εδώ βρείτε βιβλιοθήκη και έργα τέχνης με θέμα τον καφέ αλλά και παρασκευαστήριο και φυσικά καφετερία και κατάστημα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία βραζιλιάνικων καφέδων.

Ζήστε μοναδικές στιγμές με την εμπειρία του Travel Plan. Επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300

Πηγή: Περιοδικό www
Pin It button on image hover