Travel Plan

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σκύρος: Δύο νησιά σε ένα

Η νοτιότερη και μεγαλύτερη των Σποράδων, η Σκύρος, συνδυάζει δύο νησιά σε ένα: το νότιο τμήμα της, βραχώδες, αφήνει μια γεύση από Κυκλάδες, ενώ το καταπράσινο βόρειο κομμάτι της δίνει το πραγματικό γεωγραφικό στίγμα.

Σκύρος είναι ένα νησί που μπορεί να περηφανεύεται για πολλά πράγματα: μακρά ιστορία, ολοζώντανη λαϊκή παράδοση, μοναδικά στον κόσμο αλογάκια, ένα τοπίο ξεχωριστό, μία ατμόσφαιρα ιδιαίτερη. Σε κερδίζει με όλα αυτά μαζί, αλλά και με κάτι ακόμα: τους ανθρώπους της.

Πολλές και όμορφες οι παραλίες της: Γυρίσματα, Παλαμάρι, Αγιος Πέτρος και Λιμανάκι, Κυρά Παναγιά, Ατσίτσα, Πεύκος είναι μόνο μερικές εξ αυτών. Σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα βρίσκονται τα Μαγαζιά και ο Μώλος, πιο κοσμικές, με ξαπλώστρες και παραλιακά εστιατόρια και καφέ. Την Καλαμίτσα προτιμούν οι surfers. Επιβάλλονται οι βουτιές -με σκάφος- στις θαλάσσιες σπηλιές στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σκύρου.
Μη χάσετε!


Η Σκύρος έχει 365 εκκλησούλες, μία για κάθε ημέρα του χρόνου! Πολλές από αυτές είναι ξεκλείδωτες και η ατμόσφαιρά τους είναι λιτή και κατανυκτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κυρά Παναγιά στην ομώνυμη παραλία, τον Αγιο Νικόλαο στα Πουριά και τον Αγιο Παντελεήμονα με το αγαπημένο στους ντόπιους ηλιοβασίλεμα - πραγματικά αξίζει!
Κάντε μια βόλτα από τη φάρμα της οικογένειας Κατσαρέλια - Simpson, όπου θα μάθετε τα πάντα για τα πανέμορφα σκυριανά αλογάκια!
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Τ/22220-91.327), στη Χώρα, θα ανατρέξετε στη μακραίωνη ιστορία της Σκύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover