Travel Plan

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τελ Αβιβ: Ανατολικός- δυτικός άνεμος

Μια πόλη γεμάτη εναλλαγές, το Τελ Αβίβ, άλλοτε θυμίζει κάποια εξωτική χώρα της Μέσης Ανατολής και άλλοτε πάλι το Σόχο του Μανχάταν. Yποδέχεται τον ταξιδιώτη με μια αίσθηση οικεία και χαλαρωτική.

Σταματάς κάθε τόσο και κοιτάζεις το χάρτη. Επικεντρώνεις την προσοχή σου σε μερικούς κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους, οι οποίοι αποτελούν τη βάση σου για την εξερεύνηση της πόλης: Μπεν Γιεχούντα, Αλενμπι, Βασιλέως Γεωργίου, Ντίζενχοφ, Πίνσκερ, Μπογκράσοφ, Μπεν Ζιόν. Ακολουθώντας τους δύο τελευταίους δρόμους προς τα δυτικά μάλιστα, και διασχίζοντας λοξά τη Χαϊαρκόν, φτάνεις στη Χέρμπερτ Σαμουέλ - δηλαδή στη θάλασσα.


Στις παραλίες του Τελ Αβίβ. Στην πραγματικότητα, είναι μια ατέλειωτη, μεγάλη, αμμουδερή παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, φοίνικες αλλά και μαγαζιά - εστιατόρια και μπαρ, δίχτυα του βόλεϊ, ακόμα και υπαίθριο δημόσιο γυμναστήριο με όργανα γυμναστικής.

Ωστόσο, η τεράστια αυτή λωρίδα άμμου και θάλασσας χωρίζεται σε διάφορα τμήματα: Παραλία Αλμα, Παραλία Μπανάνα, Ιερουσαλήμ, Μπογκράσοφ, Φρίσμαν και πάει λέγοντας. Προς το Βορρά, πίσω από την παραλία του Χίλτον, κάνεις μια όμορφη βόλτα στον Κήπο της Ανεξαρτησίας. Δεν δοκιμάζεις τη θάλασσα, όμως, η όλη ατμόσφαιρα είναι πολύ ευχάριστη.

Ανακαλύψτε τον κοσμο με την εγγύηση του Travel Plan. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.travelplan.gr.
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover