Travel Plan

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Lakshadweep: Πλησιάζοντας τον παράδεισο

Lakshadweep… ειλικρινά δεν έχω ιδέα πώς προφέρεται αυτή η λέξη. Στα σανσκριτικά σημαίνει Εκατό Νησιά. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τριάντα, πολλά εκ των οποίων ακατοίκητα. Ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους, και ακόμη πιο λίγοι τα επισκέπτονται.

Τα νησιά είναι αυτοσυντηρούμενα, χάρη στη θάλασσα και τη γη τους. Ίσως γι’ αυτό δεν αναπτύχθηκαν τουριστικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε νησί, κάθε μέρος, έχει τη δική του ταυτότητα. Τη δική του προσωπικότητα. Αυτό το κάτι ξεχωριστό, που το νιώθεις από την πρώτη στιγμή… αυτό που σου δημιουργεί ένα κενό την ημέρα που φεύγεις και υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα ξανα έρθεις  και του χρόνου. Και έρχεσαι…

Για τη διατροφή σας δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Φρούτα και φρέσκα θαλασσινά είναι στο καθημερινό μενού. Είναι αλήθεια ότι στα νησιά Lakshadweep εντυπωσιάζεσαι με την πρώτη ματιά, αφού γίνεται πραγματικότητα η φαντασίωση του καθενός όσον αφορά την έννοια «εξωτικός προορισμός». Φοινικόδεντρα, κάτασπρες παραλίες και τιρκουάζ νερά, που φιλοξενούν ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα στον πλανήτη. Η κατάδυση και το snorkeling επιβάλλονται.


Αν βέβαια δεν εντυπωσιάζεστε από αυτά, απλά χαλαρώστε στην παραλία, πιείτε ένα χυμό ανανά ή καρύδα και δροσιστείτε με συνεχόμενες βουτιές στο νερό. Αυτά όμως είναι κάτι συνηθισμένο για εξωτικούς προορισμούς και δεν είναι τα μόνα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το ξεχωριστό που συναντά κανείς στα νησιά Lakshadweep.

Ανακαλύψτε νέους προορισμούς. Επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300 και ζήστε το εξωτικό παραμύθι.

Πηγή: Περιοδικό www
Pin It button on image hover