Travel Plan

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Λανθαρότε: η γη των ηφαιστείων

Είκοσι δύο εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκαν για να πάρει το Λανθαρότε τη σημερινή του μορφή. Αλλαγές στο σχήμα, στην επιφάνεια και τη βλάστηση που σημαδεύτηκαν από τις συνεχείς ηφαιστειακές εκρήξεις, ειδικά αυτές του 18ου και 19ου αιώνα, έδωσαν στο νησί μια σχεδόν σεληνιακή όψη με τους εκατοντάδες ηφαιστειακούς κρατήρες, τις μαύρες παραλίες, τα υπόγεια σπήλαια, τις ερημικές κοιλάδες αλλά και τις οάσεις με τα φοινικόδεντρα που κόβουν την ανάσα του επισκέπτη με τη δυναμική που εκπέμπουν.

Το Λανθαρότε ανήκει στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων και βρίσκεται 79 μίλια από τις ακτές της Αφρικής, στον Ατλαντικό ωκεανό. Με τροπικό κλίμα και θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 21-29 βαθμούς και εννιά ώρες ηλιοφάνεια τη μέρα αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Το μέρος με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Λανθαρότε είναι αναμφισβήτητα το Εθνικό πάρκο Timanfaya, όπου το σεληνιακό τοπίο καθηλώνει με τη μαύρη ηφαιστειακή λάβα στην επιφάνεια και τους τουλάχιστον 100 ηφαιστειακούς κρατήρες. Το Πάρκο χωρίζεται σε δυο οικοσυστήματα: αυτό όπου κυριαρχούν οι ηφαιστειακοί σχηματισμοί και το θαλάσσιο που περιλαμβάνει γκέιζερς, θερμές πηγές, βράχους και παραλίες με μαύρη άμμο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική γαστρονομία στο ρεστοράν του Πάρκου El Diablo όπου το φαγητό ψήνεται κάτω από το έδαφος μέσα στη στεγανοποιημένη λάβα!

Στα βόρεια η κοιλάδα των χιλίων φοινικόδεντρων κοντά στην πόλη Haria αποτελεί ένα από τα πιο πράσινα σημεία του νησιού ενώ το μικροκλίμα της περιοχής ευνοεί την ανάπτυξη πολλών δέντρων και
λουλουδιών. Ο Κήπος των Κάκτων είναι ένα ακόμα σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στο Λανθαρότε.

Ανακαλύψτε τον κόσμο με την εγγύηση του Travel Plan. Επιλέξτε τον προορισμό των ονείρων σας και αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε. Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300.

Πηγή: Περιοδικό www
Pin It button on image hover