Travel Plan

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Στη μικρή, ήρεμη Κύθνο

Η Κύθνος διαθέτει υπέροχες παραλίες και αυτός είναι ο λόγος που αναπτύχθηκε τουριστικά την τελευταία εικοσαετία. Η πρώτη σας επαφή με το νησί γίνεται στον Μέριχα το λιμάνι του νησιού, ένας ωραιότατος κόλπος με πεντακάθαρα νερά που δεν τον πιάνει ο καιρός. Από τον Μέριχα ξεκινούν οι δύο οδικοί άξονες για τους άλλους οικισμούς του νησιού. Ο πρώτος πάει βορειοανατολικά προς τη Χώρα, τα Λουτρά και την Αγία Ειρήνη και ο δεύτερος ανατολικά προς Δρυοπίδα και Λεύκες.

Επίσης, στη Δρυοπίδα διακλαδίζεται και πάει είτε ΝΑ προς Κανάλα είτε νότια προς Αγιο Δημήτριο.πίνειο της Χώρας είναι το λιμάνι των Λουτρών με τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν εδώ και είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Οι πηγές αυτές, μοναδικές στις Κυκλάδες, αναβλύζουν θειούχα, αλατούχα και σιδηρούχα νερά κατάλληλα για ρευματικές, αθριτικές, γυναικολογικές και άλλες παθήσεις.

Πού θα φάτε:
«Οστρια», στον Μέριχα και στο «Αραξοβόλι» στα Λουτρά για ψάρια και ψαρομεζέδες. Για μαγειρευτά στην «Κατερίνα» στο Σχοινάρι. Τέλος, για κρέας ψητό στον «Κούτσικο» στα Λουτρά.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover