Travel Plan

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μπαλί...Χαμογελώντας στους τροπικούς

Το πασίγνωστο, τουριστικά αναπτυγμένο, αλλά διόλου «κατεστραμμένο» νησάκι της Ινδονησίας είναι κάτι λιγότερο σε μέγεθος από την Κρήτη, προσφέρει πολλές ομορφιές, πολλή εξυπηρέτηση και με τιμές που δεν μπορείτε να πιστέψετε.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μπαλί θα εντυπωσιαστεί από τους ανθρώπους και την φύση. Οι άνθρώποι, παρ' όλη την φτώχεια τους, είναι μονίμως με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Θα τους δείτε, κυρίως τα πρωινά, να προσεύχονται στον «βωμό» που έχει κάθε σπίτι και σχεδόν κάθε μαγαζί. Στον βωμό που καίει ένα θυμιατό, μπροστά έχουν απιθώσει ένα πολύ μικρό καλάθι πλεγμένο από φύλλα κοκοφοίνικα γεμάτο ανθοπέταλα και ψήγματα από το φαγητό τους ενώ κάθε τόσο ραντίζουν με αγιασμό. Η όλη διαδικασία κρατάει κανά 10λεπτο. Και βέβαια μιλάμε για μηδενική (ή σχεδόν) εγκληματικότητα. Το άλλο πολύ εντυπωσιακό είναι η τροπική φύση.


Τεράστια δέντρα παντού με διάφορα πολύ αρωματικά άνθη με μεθυστικές μυρωδιές ενώ οι κοκοφοίνικες είναι παντού, με τις καρύδες απλά να περιμένουν να τις πιάσετε. Παντού στα δέντρα θα δείτε κίτρινους σκίουρους - σε κάποια μέρη είναι τόσο εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους που τρώνε από το χέρι σας. Πολύ χαριτωμένα ζωάκια, οι συγκεκριμένοι όμως έχουν πολύ δυσάρεστη μυρωδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerimi.gr
Pin It button on image hover