Travel Plan

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τσιάνγκ Ράι: Ταϊλάνδη στα πράσινα

Αδιαπέραστη τροπική βλάστηση, υπέροχα παραδοσιακά χωριά και ανθισμένες κερασιές κάνουν την Τσιάνγκ Ράι έναν ελαφρώς περιπετειώδη -αλλά και απόλυτα ελκυστικό- προορισμό. Είναι η βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης και βρίσκεται περίπου 780 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ, στη λεκάνη του ποταμού Μεκόνγκ.

Η επαρχία καλύπτει μια έκταση περίπου 11.700 τ. χλμ. με μέσο υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας 580 μέτρα. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η πύλη για τη Νότια Κίνα.


Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα που έρχεται από τα γύρω βουνά. Αν κάποιος επισκέπτης κάνει μια πρωινή βόλτα στην πόλη, θα δει τους μοναχούς με τις πορτοκαλοκίτρινες λιτές φορεσιές τους να πλημμυρίζουν τους τόπους λατρείας. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί, με «εξωτική» αρχιτεκτονική, υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Τα βουδιστικά μοναστήρια - ναοί, οι δραστήριες αυτές κοινότητες των μοναχών, αποτελούν αληθινές οάσεις γαλήνης, μοναδικά ησυχαστήρια περισυλλογής μέσα στην ούτως ή άλλως ήρεμη πόλη.


Ανακαλύψτε νέους προορισμούς με την εγγύηση του Travel Plan. Ζητήστε μας πληροφορίες στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300 και ταξιδέψτε σε ονειρεμένα μονοπάτια.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Pin It button on image hover