Travel Plan

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ακτή Αμάλφι: Γραφική και κοσμοπολίτικη

Μύρισε καλοκαίρι• μύρισε θάλασσα, παραλία και... Νότια Ιταλία!
Εκεί, ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο, ανοίγεται στην αγκαλιά της θάλασσας η Χερσόνησος του Σορέντο, και στη νότια πλευρά της τελευταίας η Ακτή Αμάλφι. Αυτός είναι και ο σημερινός προορισμός μας. Η Ακτή Αμάλφι (Costiera Amalfitana στα Ιταλικά) που εκτείνεται, με κατεύθυνση από τη Δύση προς την Ανατολή, από το Ποζιτάνο μέχρι το Βιέτρι, και κάποτε συνιστούσε, απλώς, την άγονη γραμμή της Νότιας Ιταλίας.

Βιέτρι, Μαγιόρι, Μινόρι, Τσετάρα, Ραβέλο, Αμάλφι, Πραϊάνο και Ποζιτάνο είναι μερικές μόνο από τις γραφικές πόλεις και τα χωριά που θα συναντήσετε κατά την περιήγησή σας στην Ακτή Αμάλφι. Νοικιάστε αυτοκίνητο από τη Νάπολη και προσεγγίστε την περιοχή οδικώς (ολόκληρο το μήκος της Ακτής Αμάλφι καλύπτεται από την «αιωρούμενη» εθνική οδό 163, με εντυπωσιακή θέα σε κάθε της σημείο) ή επιλέξτε τη θαλάσσια οδό, επίσης από τη Νάπολη. Και μόλις φτάσετε στο χωριό που θα μείνετε, νοικιάστε σκάφος ή βάρκα και... ανοίξτε πανιά για κάθε μικρό και μεγάλο κόλπο της ακτής. Με την ευκαιρία, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τόσο τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας (δίπλα είστε, αξίζει τον κόπο), όσο και το διάσημο Κάπρι!

Το ξερατε πως...
Στην Ακτή Αμάλφι θα γευθείτε ωραιότατο limoncello (δροσερό λικέρ με γεύση λεμόνι). Εδώ, τα λεμόνια που παράγονται έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως ελάχιστους σπόρους, πολύ δυνατό άρωμα και, παραδόξως, γλυκιά γεύση.

Ανακαλύψτε γραφικούς προορισμούς και ταξιδέψτε στο "γαλάζιο του καλοκαιριού". Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover