Travel Plan

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Στης Πάργας τον ανήφορο, κανέλα κι γαρίφαλο!

Ετσι λέει το παλιό τραγούδι και, αν την επισκεφτείτε, θα καταλάβετε τον ποιητή. Το μέρος έχει το γοητευτικό «κατιτίς» του, είναι ένας τόπος που νοστιμίζει τη χώρα μας σαν μπαχαρικό!

Eίναι μια μικρή πόλη με πολυκύμαντη ιστορία, σπάνιες φυσικές καλλονές, πεντακάθαρες θάλασσες, δάση, γραφικά δρομάκια με διώροφα ή τριώροφα παραδοσιακά σπίτια και εξαιρετικό κλίμα.

Η σημερινή πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην ανατολική πλευρά της μικρής χερσονήσου με θέα στην Κεφαλονιά, στους Παξούς και τους Αντίπαξους και στο ακρωτήριο Ακτιο. Ο όρμος της Πάργας χωρίζεται σε άλλους μικρότερους από νησάκια και «γλώσσες» στεριάς. Μπροστά στην πόλη και στα δυτικά βρίσκονται οι μεγαλύτεροι από αυτούς τους όρμους, ενώ στο πίσω μέρος τους, στη στεριά, σχηματίζονται αμφιθεατρικές κοιλάδες με μικρούς λόφους και ρεματιές κατάφυτες από ελιές και οπωροφόρα δέντρα.


Ο δυτικός όρμος ονομάζεται Βάλτος και έχει μια υπέροχη αμμουδιά με αρκετά ξενοδοχεία. Στα ανατολικά, η φύση έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο σύνολο ορμίσκων και νησίδων. Μπροστά στην πόλη, σαν καμπούρα μισοβυθισμένης καμήλας, βρίσκεται το καταπράσινο «Νησάκι της Παναγιάς», που προστατεύει την Πάργα από τους χειμωνιάτικους καιρούς.

Για τη διαμονή σας επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300.
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover