Travel Plan

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ταξίδι: Σχοινούσα, ένας μικρός παράδεισος

Η Σχοινούσα βρίσκεται στο κέντρο περίπου του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι νότια της Νάξου και βορειοανατολικά της Ηρακλειάς. Οφείλει το όνομά της στο θαμνώδες φυτό Σχίνος που υπάρχει εκεί ενώ κυριολεκτικά πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο όπου ο επισκέπτης αναζωογονείται σωματικά και ψυχικά.

Οι φυσικές ομορφιές της Σχοινούσας την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Οι 15 παραλίες με τα γαλάζια νερά και τις ατελείωτες αμμουδιές κυριολεκτικά μαγεύουν τον επισκέπτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε  το Τσιγκούρι που θεωρείται η καλύτερη παραλία της Σχοινούσας, το Λιβάδι, το Λιώλιο, την Ψιλή Άμμο, τον Αλμυρό κ.α.


 Για όσους λατρεύουν το υποβρύχιο ψάρεμα και τα θαλάσσια σπορ τα νερά της Σχοινούσας είναι τα πιο ιδανικά. Η Σχοινούσα δεν προσφέρει νυχτερινή διασκέδαση και έτσι τα βράδια σας θα είναι ήσυχα και γαλήνια. "Πρέπει" να δοκιμάσετε δίπλες, μυζηθροπιτάκια, ξεροτήγανα και μελετίνια.


Η Σχοινούσα ανήκει στα νησιά της άγονης γραμμής και γι’αυτό το λόγο δεν υπάρχουν συχνά και πυκνά δρομολόγια. Σας περιμένει όμως να σας προσφέρει απλόχερα μοναδικές στιγμές. Καλό ταξίδι!

Ανακαλύψτε νέους προορισμούς με την εγγύηση του Travel Plan. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300

Πηγή: star.gr
Pin It button on image hover