Travel Plan

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ιεράπετρα Κρήτης: τροπικά νερά και...αλπικό τοπίο

Η Ιεράπετρα είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα όπου μέσα σε μισή ώρα μπορείς να βρεθείς στο βουνό, σε αλπικό τοπίο, αλλά και σε εξωτικές παραλίες με τροπικά νερά. Γι' αυτό και "όλοι οι Ιεραπετρίτες έχουν από ένα 4x4 και από ένα φουσκωτό". Δήλωση φίλου Ιεραπετρίτη που, όσο και αν κάνει φανερή την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του, με όλη την υποκειμενικότητα και τη μεροληψία που αυτή συνεπάγεται, κρύβει κάποιες αλήθειες.

Αν και η δροσιά του βουνού το καλοκαίρι είναι ευχάριστη, η δροσιά της θάλασσας δεν παύει να είναι ακαταμάχητη!Οι παραλίες ξεκινούν πρακτικά μέσα από την πόλη και φτάνουν, με τα σχετικά διαλείμματα, μέχρι το Μύρτο, που θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες αυτής της πλευράς και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται (ταβέρνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες κ.λπ.). Ο δρόμος συνεχίζει (με ένα κομμάτι χωματόδρομο) για λίγα χιλιόμετρα μέχρι τα Τέρτσα, που επισήμως ανήκουν στο νομό Ηρακλείου και δίνουν τη δυνατότητα πιο ήρεμης κολύμβησης.

Αναμφισβήτητα, όμως, το πιο δυνατό χαρτί της Ιεράπετρας είναι το μικρό και επίπεδο νησάκι ακριβώς απέναντι από την πόλη, με τους υπεραιωνόβιους κέδρους, τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο, από την οποία άλλωστε πήρε και το όνομά του: νήσος Χρυσή η επίσημη ονομασία, θα ακούσετε όμως πολύ συχνά να το αποκαλούν και Γαϊδουρονήσι. Δεν νοείται να μην περπατήσεις στους σχηματισμένους από λευκόχρυση άμμο λοφίσκους του, να μη δεις τους κέδρους με τα μοναδικά σχήματα καθώς και τα τροπικά χρώματα που παίρνει η θάλασσα καθώς πλησιάζεις στην ακτή.

Περάστε αξέχαστες διακοπές με την εγγύηση και τη φροντίδα που μόνο το Travel Plan ξέρει να προσφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover