Travel Plan

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

1ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στη Μαρίνα Μυτιλήνης

Στη Μαρίνα Μυτιλήνης, την οποία διαχειρίζεται η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, πραγματοποιήθηκε το 1ο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό  Φεστιβάλ υπό τον τίτλο "Αρχιπέλαγος", που άνοιξε τις πύλες του στις 17 Ιουνίου 2011. Πρόκειται για μία φιλόδοξη κίνηση που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες, αλλά και να ενισχύσει την τουριστική προβολή του νησιού και της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβλήθηκαν εμπορικά και τουριστικά προϊόντα, ενώ παράλληλα έλαβαν χώρα συνεδριάσεις αντίστοιχων θεματικών, πλαισιωμένες από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, όπως η έκθεση "Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου-Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης", όπου εκτέθηκαν εξαιρετικά απολιθώματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με σκοπό την προσέλευση τούρκων επισκεπτών και τουριστών, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Παιδί", που διοργάνωσαν από κοινού η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης και η Φωτογραφική Εταιρεία Περγάμου Τουρκίας, καθώς και εικαστική παρέμβαση με έργα Ελλήνων και Τούρκων ζωγράφων.

Περίπου 7.000 επισκέπτες από τη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Τουρκία και αλλού έδωσαν το "παρών" από την πρώτη ημέρα στο σημαντικό αυτό γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός, όπως οι εκδηλώσεις "Μέρες Αϊβαλιού στη Μυτιλήνη", που μαζί με τις ανάλογες "Μέρες Μυτιλήνης στο Αϊβαλί" έχουν καθιερωθεί να διοργανώνονται κάθε χρόνο εναλλάξ μεταξύ των δύο γειτονικών πόλεων.

Συγκινητική ήταν η άφιξη Ελλήνων και Τούρκων επισήμων και επισκεπτών. Την ώρα της εισόδου τους στη Μαρίνα τους συνόδεψαν οι "κουδουνάτοι" και τουμπερλέκια του Μεσοτόπου.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία κ. Φώτης Ξύδας, καθώς και Τούρκοι παράγοντες.

Πηγή: traveldailynews.gr
Pin It button on image hover