Travel Plan

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: 100.000 νέες θέσεις εργασίας – επενδύσεις 16,4 δις σε ΑΠΕ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, στη δεκαετία 2010-2020, θα δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι επενδύσεις στις ΑΠΕ αποτελούν απάντηση στην ύφεση και την ανεργία, είπε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, με θέμα τις «περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας, τη δεκαετία 2010-2020, θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας.
Επίσης, ανέφερε ότι το ύψος των επενδύσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει την επόμενη δεκαετία στα 16,4 δις ευρώ και κονδύλια ύψους 4 έως 5 δις ευρώ θα προστεθούν για την ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ήδη 22 εταιρείες, διεθνείς και ελληνικές, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το τεράστιο πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κοζάνη, ισχύος 200 MW, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην ημερίδα, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και τις εργασίες της οποίας άνοιξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, τόνισε ότι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με το είδος της οικονομίας που φτιάχνουμε.
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, συνέχισε, απαιτεί μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών οικονομιών και αποτελεί απάντηση στην ύφεση και την ανεργία, ενώ σε ότι αφορά την χώρα μας δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης των τεράστιων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρα στον τομέα αυτό.

Πηγή: econews.gr
Pin It button on image hover