Travel Plan

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η Εγνατία Οδός ανοίγει δρόμο σε νέες τουριστικές αγορές

Νέες τουριστικές αγορές στα Βαλκάνια, για τα Ιόνια Νησιά, την Πάργα και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δημιούργησε η Εγνατία οδός καθώς η συντομότερη και ασφαλέστερη διαδρομή που προσφέρει στους ταξιδιώτες, κάνει το προϊόν τους ακόμη πιο ελκυστικό. Ένας μεγάλος αριθμός βαλκάνιων τουριστών, φτάνουν στους προορισμούς με τα αυτοκίνητα τους, ενώ έρχονται και οργανωμένα με πούλμαν για επτά και δέκα ημέρες
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι κινούνται στις αγορές των Βαλκανίων, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος η αύξηση των αφίξεων είναι εντυπωσιακή. Από τη Βουλγαρία, η αύξηση αγγίζει το 100% σε σχέση με πέρυσι, τα Σκόπια 60%, τη Ρουμανία 50% και τη Σερβία 40%.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι η Εγνατία άνοιξε νέους δρόμους, είναι η μείωση των απευθείας πτήσεων Βελιγράδι - Κέρκυρα, από 8 μέχρι πέρυσι σε 6 την εβδομάδα φέτος, καθώς πολλοί Σέρβοι προτιμούν να ταξιδεύουν οδικώς. Ενδιαφέρον άρχισε να εμφανίζεται και από τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι διοργανώνουν εκδρομές προς την Κέρκυρα και την Λευκάδα με λεωφορεία.

Μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών από τη Ρουμανία κάνουν θρησκευτικό τουρισμό και έρχονται οργανωμένα για μία εβδομάδα. Οι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι οι αφίξεις από χώρες της Βαλκανικής συνεχώς θα αυξάνονται, δημιουργώντας τόσο για τα Ιόνια όσο και στους προορισμούς της ηπειρωτικές ακτής μία ισχυρή αγορά που θα συμπληρώσει τις απώλειες από τις παραδοσιακές, δηλαδή την Μ. Βρετανία και την Γερμανία.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It button on image hover