Travel Plan

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σεϋχελλες: «Το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού

Honeymoon offer by Travel Plan:
Constance Ephelia 5* έως 30/9
Ειδική τιμή για νεόνυμφους! Από 1.210€ το άτομο σε δίκλινη Junior Suite. 5 διαν/σεις με ημιδιατροφή
Πληροφορίες: Travel Plan

Το Σύμπλεγμα των Σεϋχελλών θεωρείται «το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού. Χρώματα και μυρωδιές εξωτικές πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και μαγεύουν τον επισκέπτη.
 
 
Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών βρίσκεται στο Δυτικό Ινδικό Ωκεανό και αποτελείται από 115 γοητευτικά νησιά τα 41 από αυτά είναι γρανιτένια και τα 74 κοραλλιογενή και εκτείνεται βόρεια της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά της Ινδίας, στα ζεστά και ανοιχτογάλανα κύματα του Ινδικού Ωκεανού, από τα οποία όμως κατοικούνται μόνο τα μισά. Τα βασικά αξιοθέατα του αρχιπελάγους είναι οι πανέμορφες παραλίες του νησιού Μάχε, αλλά και η προστατευόμενη περιοχή στη νήσο Praslin, καθώς και η νήσος Silhouette.
Πρωτεύουσα των Σεϋχελλών είναι η ΒΙΚΤΟΡΙΑ. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού Mahé στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού. Βικτόρια είναι ένα από τα μικρότερα μεγάλες πόλεις του κόσμου και η μόνη πόλη στις Σεϋχέλλες. Σύμβολο της πόλης Βικτόρια ο πύργος του ρολογιού, μια μικρογραφία Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν ένα μουσείο κινηματογράφου Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Μια ψηλή κοιλάδα στη καρδιά του νησιού Praslin αποτελεί το φυσικό περιβάλλον του φοίνικα των Σεϋχελλών. Το δέντρο αυτό φέρει τους μεγαλύτερους σπόρους σε όλο το φυτικό βασίλειο. Το νησί Praslin, το δεύτερο μεγαλύτερο των Σεϋχελλών, βρίσκεται λίγο πιο βόρεια του κύριου νησιού Μάχε. Στη καρδιά αυτού του γρανιτικού νησιού ιδρύθηκε το 1966 το Φυσικό Καταφύγιο Valle de Mai. Το φυσικό πάρκο προστατεύει το φοίνικα των Σεϋχελλών (coco de mer) που παράγει ένα καρπό (σπόρο) με μήκος ως μισό μέτρο και που μπορεί να φθάσει τα 18-20 κιλά.
Pin It button on image hover