Travel Plan

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ρόδος η κοσμοπολίτισσα

Ποιος δεν έχει περπατήσει ακόμη στην περίφημη μεσαιωνική πόλη που έχτισαν οι Ιωαννίτες Ιππότες και σήμερα είναι μνημείο της Unesco;

Κάθε καλοκαίρι επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ για να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη πόλη. Πρώτος σταθμός η στρωμένη με μεγάλα βότσαλα οδός των Ιπποτών, η οποία έχει διατηρηθεί ανέπαφη στο πέρασμα των αιώνων. Μεσαιωνικές οικίες και καταλύματα των «Γλωσσών» την πλαισιώνουν. Κοντά της σας περιμένει το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, όπου θα μάθετε τα πάντα γύρω από την ιστορία του.

Αν θέλετε εκδρομή, μπείτε στο αυτοκίνητο με προορισμό τη φημισμένη Κοιλάδα με τις Πεταλούδες κοντά στο χωριό Θεολόγος. Εδώ έχουν το καταφύγιό τους χιλιάδες πεταλούδες του είδους παναξία (λεπτομέρειες στο μουσείο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας).

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την εκδρομή σας στις Επτά Πηγές κοντά στην Παναγία Τσαμπίκα. Ένας όμορφος χώρος ιδανικός για περπάτημα με φόντο πλατάνια και πολλά τρεχούμενα νερά, τα οποία δημιουργούν μικρές λίμνες. Μην παραλείψετε μια περιήγηση στη Λίνδο με την περίφημη ακρόπολή της.

Για μπάνιο θα πάτε στις παραλίες Λαδίκο, Αφάντου, Γεννάδι, Μεγάλος Γιαλός, Άγιος Παύλος (οι δύο τελευταίες στη Λίνδο), Παναγία Τσαμπίκα, Πρασονήσι (για τους fan του windserf).

Να θυμάστε πως από τη Ρόδο μπορείτε να διοργανώσετε εκδρομές στην πανέμορφη Χάλκη (με καϊκι από τη Σκάλα Ιαλυσού), τη Σύμη (με πλοίο από το λιμανάκι της Ρόδου) και το Καστελλόριζο (με πλοίο αλλά και αεροπλάνο).

Extra tip: Οριακά προλαβαίνετε να πάρετε μια γεύση από το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, το οποίο φέτος διαρκεί έως 3 Ιουλίου με εκδηλώσεις κάθε Σάββατο & Κυριακή (λεπτομέρειες στο http://www.medievalfestival.gr/)

Πηγή: Ταχυδρόμος (ΤΑ ΝΕΑ 25/06/11)



Ταξιδέψτε με το Travel Plan:
Rodos Palace 5* από 50 €  το άτομο σε δίκλινο με πρωϊνό και 1 γεύμα
Sun Beach 4* από 52 € το άτομο σε δίκλινο με πρωϊνό και 1 γεύμα
Pin It button on image hover