Travel Plan

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Γ. Νικητιάδης: Στόχος μια δυναμική μεσογειακή αγορά κρουαζιέρας

Μεγαλύτερες και εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις στους λιμένες εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων

Από δεξιά προς αριστερά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο κ. Ι. Κόκκινος γενικός διευθυντής Cyprus Port Authority, ο κ. Τ. Σπαντόνι πρόεδρος MedCruise, ο κ. Φ. Ματζέι, διευθυντής λειτουργίας λιμένος του Λιβόρνο, ο Dr. Λ. Ουνγκαρο, γενικός διευθυντής επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας Τεργέστης και ο κ. Ε. Μοντζάνι, γενικός διευθυντής Λιμένος της Γένοβας
Αθήνα

Την ανάγκη για «περισσότερες, μεγαλύτερες και πιο εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις στους λιμένες εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μιλώντας την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE).

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι στον τομέα της κρουαζιέρας ανοίγονται «μεγάλες προοπτικές» που μέσα από κοινές δράσεις όλων των ενδιαφερομένων πλευρών μπορούν να αποδώσουν σημαντικά οφέλη και στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι φορείς του τουρισμού είναι ανοικτοί στον διάλογο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και ειδικότερα για τη δημιουργία υποδομών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη δράσεων. «Θέλουμε μία δυναμική Μεσογειακή αγορά κρουαζιέρας», τόνισε ο κ. Νικητιάδης και αναφέρθηκε σε ενέργειες για τον θαλάσσιο τουρισμό που έγιναν, μεταξύ των οποίων η άρση του καμποτάζ, ο σχεδιασμός της αναβάθμισης του Λιμένα Πειραιά, αλλά και το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής επαγγελματικά και ιδιωτικά, καθώς και πρωτοβουλίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος (τουριστική κατοικία, ιαματικός τουρισμός και τουρισμός υγείας, τουρισμός υπαίθρου και αγροτουρισμός και εναλλακτικές μορφές τουρισμού).

Παράλληλα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι προγραμματίζονται ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση που σχετίζεται με ναυτιλιακές και τουριστικές σπουδές και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της MEDCRUISE ο κ. Νικητιάδης είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το προεδρείο, συζητώντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συνεργασίας, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για την προσέλκυση επενδύσεων για ανάπτυξη υποδομών στα ελληνικά λιμάνια. Επίσης ο υφυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Miami Cruise Shipping κ. Michael Kazakoff και τον Γενικό Γραμματέα του European Cruise Council κ. Tim Marking.

Πηγή: tovima.gr
Pin It button on image hover