Travel Plan

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

North Events: Το πρώτο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στη Νορβηγία.

Στόχος η προβολή του ελληνικού τουρισμού, προορισμών και επιχειρήσεων, καθώς και παραδοσιακών προϊόντων

•             Μαζί το πρώτο ελληνικό κατάστημα Delicatessen “KALIMERA HELLAS”

Την 1η Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του 1ου Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) στην καρδιά του Όσλο, που καλύπτει όλη τη Σκανδιναβία. Στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου λειτουργεί παράλληλα το 1ο Ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο “Kalimera Hellas”, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά εκλεκτά Ελληνικά προϊόντα στα ράφια του.
Η είδηση για το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού & Εμπορίου και για το κατάστημα Kalimera Hellas προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους δημοσιογράφους και media της Νορβηγίας, που ήρθαν να καλύψουν το γεγονός με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Μεταξύ των μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν το γεγονός αναφέρουμε τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας VG & Aftenposten, καθώς και τα περιοδικά Travel News & Magazine Reis.


Το 1ο Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου είναι ο μοναδικός φορέας εξωστρέφειας της Ελλάδας στην Σκανδιναβία, για τον τουρισμό και τη γαστρονομία. Ιδρύθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρείας North Events, η οποία, με επίκεντρο το ΕΚΤΕ στο Όσλο, προγραμματίζει δράσεις προβολής σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τουριστικών περιοχών και επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων. Ουσιαστικά η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τη μόνη σταθερή ελληνική παρουσία στη Σκανδιναβία για την προβολή του τουρισμού, της γαστρονομίας και του πολιτισμού.

Κύριες δραστηριότητες του ΕΚΤΕ είναι η πώληση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων μέσα από το 1ο στη Σκανδιναβία ελληνικό Delicatessen παντοπωλείο “Kalimera Hellas”, η λειτουργία showroom ελληνικών προϊόντων, η παρουσίαση τουριστικών προορισμών και ξενοδοχείων καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων.

Πηγή: ltcnews.gr
Pin It button on image hover