Travel Plan

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Fashionable απόδραση, στο ΜΙΛΑΝΟ!

Έχεις συνδυάσει τη λέξη shopping με τα ταξίδια σου; Δεν μπορείς να πεις όχι σε απολαυστικές trattorie και stylish μπαράκια; Λατρεύεις τις πόλεις που συνδυάζουν επιβλητικά κτήρια και στοές που σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο, χωρίς ωστόσο να στερούνται μιας σύγχρονης ελκυστικής πραγματικότητας;  Θα μπορούσα να σου κάνω άλλες 100 ερωτήσεις, για να καταλήξουμε πως ο αγαπημένος σου προορισμός είναι το Μιλάνο!

Η «Κυρία του Βορρά» φοράει τα …καλύτερά της και σε γοητεύει κάθε φορά με πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και bar που έχουν προσωπικότητα, με μια όπερα- καλλιτεχνικό πέρασμα ιερών τεράτων της μουσικής, με εντυπωσιακούς ναούς, galleries και φυσικά…boutiques που δίνουν τον ρυθμό στη μόδα κάθε σεζόν.  Στο Μιλάνο θέλεις μονίμως να χαμογελάς γιατί, εκτός των παραπάνω, είσαι πάντα περιτριγυρισμένος από στυλάτους κύριους και κομψές κυρίες, που σου υπενθυμίζουν ότι η ζωή- εδώ- σε κάθε της πτυχή είναι απλά ωραία!

Τι θα δείτε στο ΜΙΛΑΝΟ:
  • Duomo. Είναι το πρώτο πράγμα που έρχεσαι να δεις στο Μιλάνο - κάτι ανάλογο με τη δική μας Ακρόπολη. Βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και εντυπωσιάζει με τον γοτθικό ρυθμό της- είναι ο 2ος μεγαλύτερος ναός αυτού του ρυθμού στον κόσμο- και με τα 3.500 αγάλματα που «σκαρφαλώνουν» στο εξωτερικό της.  Επιβάλλεται μια βόλτα στην οροφή του για τη θέα και μόνο της πόλης. Ο Καθεδρικός είναι ανοιχτός 07:00-19:00. (www.duomomilano.it)
  • Teatro alla Scala. Φυσικά, αξίζει να επισκεφτείς τη διασημότερη όπερα του πλανήτη, που βρίσκεται στην Piazza della Scala (από όπου πήρε και το όνομά της). Στη μουσική σκηνή της έχουν φιλοξενηθεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας λυρικής σκηνής όπως ο Giuseppe Verdi, η Μαρία Κάλλας κ.ά. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως το να βγάλεις εισιτήρια για κάποια παράστασή του είναι σημαντική εμπειρία. Επίσης, μπορείς να επισκεφτείς το Μουσείο, όπου θα ενημερωθείς για την ιστορία της όπερας. (Via Filodrammatici 2, tel. + 39 02 88791,www.teatroallascala.org)
  • H τετραώροφη εντυπωσιακή στοά Galleria Vittorio Emanuelle II με τον επιβλητικό θόλο συνδέει τα 2 προηγούμενα must sees. Η ιστορία έχει ως εξής: Κτίστηκε τον 19ο αιώνα από τον Giuseppe Mengoni, ο οποίος λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια έπεσε από τις σκαλωσιές... Έκτοτε οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας, τα café, τα bars και τα εστιατόρια συνθέτουν ένα «κλειστό εμπορικό κέντρο» - πρότυπο.
  • To Castello Sforzesco στην Piazza Castello, που σήμερα φιλοξενεί πολλά μικρά μουσεία, αφιερωμένα σε οτιδήποτε αφορά στην Τέχνη -  από την ιστορία του Picasso έως το τελευταίο έργο του Michelangelo. Ώρες λειτουργίας: 07:00-18:00, ελεύθερη είσοδος- εκτός των Μουσείων- (Piazza Castella, tel. +39 02 8846 3700, www.milanocastella.it)
  • Βόλτα στο πάρκο του Castello Sforzesco. Αφιέρωσέ του ένα απόγευμα και, αφού χαλαρώσεις μέσα στο πράσινο, κατευθύνσου προς την Piazza Sempione και την πεζοδρομημένη Via Della Pace, που είναι ανερχόμενη και γεμάτη cozy μπαράκια.
  • Εκδρομή στη Λίμνη Κόμο, που σίγουρα σου φέρνει στο μυαλό χολιγουντιανούς αστέρες! Σε απόσταση μισής ώρας με το γρήγορο τρένο από την πόλη θα απαλλαγείς από τον θόρυβο και το στρες και θα μεταφερθείς σε ένα γαλήνιο περιβάλλον. Στη μικρή ομώνυμη πόλη θα κάνεις μια ξεκούραστη βόλτα, θα δεις τον καθεδρικό και τη βασιλική του Sant’ Abbondio, ενώ, αν θες να χορτάσεις θέα στις Άλπεις, πάρε τον οδοντωτό μέχρι το χωριό Brunate, βόρεια του Κόμο.



Πηγή: icons-travellers.gr

Ταξιδέψτε στην πόλη του στυλ με το Travel Plan.
Pin It button on image hover