Travel Plan

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου επιτεύχθηκε χθες, καθώς συμπληρώθηκαν 100.000 επισκέπτες από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Στις 15 Απριλίου του 2010, μετά από επίπονες προσπάθειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πήρε σάρκα και οστά η ιδέα του Προέδρου κ. Σπύρου Καπράλου, να ανοίξει και πάλι το Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896, για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, ο Φιλίπ και η Ελενα Πούτιντσεφ από τη Φινλανδία, ήταν τα δύο άτομα που συμπλήρωσαν τον αριθμό των 100.000 επισκεπτών.
Στο Καλλιμάρμαρο τους περίμενε ο Προϊστάμενος του Παναθηναϊκού Σταδίου κ. Γιάννης Καπάτος και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Σταδίου κ. Ντενίζ Παναγοπούλου, οι οποίοι, εκ μέρους του Προέδρου της ΕΟΕ, πρόσφεραν στους δύο Φινλανδούς τουρίστες, από ένα αναμνηστικό δίπλωμα κι ένα βιβλίο με την ιστορία του Σταδίου.
Το ιστορικό Στάδιο κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αθήνας και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα μέσω του ατομικού συστήματος ξενάγησης, να πληροφορηθούν την ιστορία του και να ταξιδέψουν στο χρόνο.
Παράλληλα φιλοξενεί το Kids' Athletics, το πρόγραμμα που γίνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας, τα αγωνίσματα του στίβου και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.
Πηγή: hoc.gr
Pin It button on image hover