Travel Plan

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ημερίδα του οργανισμού Fit On Earth με θέμα «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Φέτος η Ημερίδα Fit On Earth βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των τειχών και φιλοξενείται σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, στο νησί της Άνδρου τη Κυριακή 3 Ιουλίου 2011. Καλεί ομιλητές από τον χώρο του Τουρισμού, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επιστήμονες για να μιλήσουν για τα προβλήματα, τις λύσεις, το μέλλον και την αειφόρο ανάπτυξη στην «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας.


Συντονιστής της ημερίδας και αυτή την χρονιά είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορωναίος μέλος ΕΣΗΕΑ, ο οποίος ξεκινά τον διάλογο:
«Είναι πλέον δεδομένο ότι οι απαιτήσεις των τουριστών και οι προϋποθέσεις που θέτουν για την επιλογή του τόπου προορισμού τους δεν περιορίζονται στο παραδοσιακό «ήλιος και θάλασσα». Οι εν δυνάμει επισκέπτες ελέγχουν το κόστος, την εξυπηρέτηση, την ευκολία πρόσβασης, τις υποδομές, αλλά και το πως συμπεριφερόμαστε απέναντι στο περιβάλλον.
Οι δυνατότητες που παρέχονται σήμερα από το internet για πληροφόρηση είναι τεράστιες και αξιοποιούνται όλο και περισσότερο από τους ταξιδευτές. Οχι μόνο κείμενα, αλλά και εικόνες ή videos είναι στην διάθεση όσων θέλουν να αντλήσουν πληροφόρηση για τους τόπους που ενδέχεται να επισκεφθούν.
Ένας τουριστικός προορισμός βρώμικος, με έντονη αυθαίρετη δόμηση, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, δεν θα προτιμηθεί εύκολα, ακόμα και αν έχει άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αντιθέτως ο τόπος που σέβεται το περιβάλλον, που έχει αποκτήσει θετική φήμη στον τομέα αυτό, που έχει προβάλει τις δράσεις του και έχει αναδείξει το όραμα του για την περιοχή, είναι δεδομένο ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και (βεβαίως) ποιοτικότερους επισκέπτες»…
Ημερίδα 2011 Τουρισμός και Περιβάλλον, Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, θέατρο χώρας, Άνδρος.
Με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Δήμου Άνδρου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μετά τα τηλέφωνα  211 013 7783  email: info@fitonearth.org ή  info@otrcgroup.com
Πηγή: news.andros.gr
Pin It button on image hover