Travel Plan

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το πρώτο μονοπάτι στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης


Μονοπάτι Βραυρώνας

Το πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης δημιουργήθηκε στη Βραυρώνα,  από την  Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  και το Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος για την ανάδειξη του υγροτόπου της περιοχής, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία.
Το μονοπάτι  ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασίνο. Με συνολικό μήκος 500 μ., η διαδρομή είναι εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα ξενάγησης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε άτομα με προβλήματα όρασης. Περιλαμβάνει πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ειδικά διαμορφωμένες και ανάγλυφα σχεδιασμένες ανά θεματική ενότητα ("υγρότοπος", "υγρολίβαδα", "καλλιέργειες-θαμνώνες"), καθώς και σύστημα προσανατολισμού. Επίσης περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγρότοπου.
Συμβατό για όλες τις ομάδες επισκεπτών και εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, το μονοπάτι της Βραυρώνας αποτελεί την ιδανική πρόταση για ένα περίπατο το Σαββατοκύριακο!
Pin It button on image hover