Travel Plan

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

5 νησιά - χαμένοι παράδεισοι



 Nantucket "Η μικρή γκρι κυρία της θάλασσας" 

1. Nantucket, Μασαχουσέτη
 
Το Nantucket ήταν ένα από τα πλουσιότερα μέρη της Αμερικής, λόγω των κερδών από τη βιομηχανία λαδιού από φάλαινες.  Ακόμα και σήμερα στην απολαυστική παλιά πόλη μπορεί κανείς να δει τα πλινθόκτιστα σπίτια με τα ασημένια γραμματοκιβώτια.
Οι παλιοί ναυτικοί συνήθιζαν να αποκαλούν το Nantucket "Η μικρή γκρι κυρία της θάλασσας".   Φτάνοντας στο Nantucket μπορεί να δείτε μια γυναίκα να ιππεύει κατά μήκος της ακτής, φορώντας ένα banner που... να λέει "Η τρελή θεία ιππεύει ξανά"!  Είναι ένα μέρος μοναδικό.

 
2. Isles of Scilly, Αγγλία
 
Είναι «το ιππικό» της Αγγλίας, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών του Land's Ends, στην Κορνουάλη, που μοιάζει σαν να έχει παρασυρθεί από τα κύματα του Ατλαντικού ωκεανού σε ένα κόσμο δικό του.  Πέντε εξ αυτών είναι αραιοκατοικημένα, ενώ εκατοντάδες ακόμα, νησίδες και βραχονησίδες κυρίως, εκτείνονται μέχρι το φάρο Bishop Rock.
Ο μαλακός αέρας του Ατλαντικού ευνοεί την καλλιέργεια λουλουδιών.  Μέρος των νησιών ανήκει στην κατοχή του Πρίγκιπα Καρόλου.

 
3. Saba, Netherlands West Indies
 
Ίσως το πιο ασυνήθιστο μέρος, ανατολικά των Virgin Islands των ΗΠΑ και το πιο ασυνήθιστο ακόμη και από τα μικρότερα νησάκια της Καραιβικής, τα Μπαρμπέιντος, την Αντίγουα και τη Τζαμάϊκα.   Υψώνετε περίπου στα 873 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και αριθμούν 1.500 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους μοιράζονται το ίδιο ονοματεπώνυμο: "Hassell"!

 
4. Canary Islands, Ισπανία
 
Οι Ευρωπαίοι συρρέουν στα Κανάρια νησιά το χειμώνα, αναζητώντας λίγο ήλιο.  Όχι άδικα άλλωστε, καθώς τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 21 εώς 24 βαθμούς Κελσίου.
Στην Τενερίφη συναντά κανείς μία από τις ομορφότερες κορυφές της Ευρώπης, την κορυφή Teide, την οποία το χειμώνα σκεπάζει ένα πέπλο χιονιού με φόντο το βαθύ μπλε του ουρανού.  Μπορεί κανείς να δει τις φάλαινες ή να πλεύσει μέχρι τη Γκόμερα, που (το δεύτερο μικρότερο νησί των Καναρίων Νήσων) αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό του Κολόμβου πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Αμερική.
 

5. Fair Isle, Σκωτία
Το Fair Isle είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί της Βρετανίας.  Φιλοξενεί μόλις 70 ανθρώπους, σε αντίθεση με τα εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά που κατοικούν επίσης στο νησί.  Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες αυτού του νησιού με την άγρια ομορφιά είναι παρατηρητές πουλιών.
 
O CEO  κ.Δασκαλάκης Γεώργιος  & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


 
Saba

 
Nantucket
 
   
Isles of Scilly

 
Canary Islands
 
 Fair Isle
 













Pin It button on image hover