Travel Plan

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πώς θα αγοράσετε φθηνά εισιτήρια μέσω Ιντερνετ

Πώς θα αγοράσετε φθηνά εισιτήρια μέσω Ιντερνετ

Όσο πλησιάζει ο καιρός των καλοκαιρινών αδειών τόσο αυξάνεται το άγχος για το κόστος των διακοπών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για πολλές ελληνικές οικογένειες. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, μια έξυπνη επιλογή για να μειώσετε...τα έξοδα των διακοπών σας είναι να κλείσετε τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το Διαδίκτυο. Οι τιμές των ναύλων στα εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι κατά κανόνα χαμηλότερες από αυτές που θα βρείτε αν έρθετε απευθείας σε επαφή με τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες ή αν επισκεφθείτε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.

Τα τελευταία χρόνια, οι έλληνες καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο Ιντερνετ για να κλείσουν τα εισιτήρια των διακοπών τους. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης εισιτηρίων - ελληνικά και διεθνή - ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, δίνοντας στους χρήστες του Ιντερνετ πληθώρα επιλογών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Focus Bari, στην Ελλάδα διανύουμε μια περίοδο μετάβασης από τις φυσικές στις ηλεκτρονικές αγορές. Το 2012 σημειώθηκε αύξηση 19% των online καταναλωτών, δηλαδή όσων έκαναν τουλάχιστον μία αγορά μέσω Διαδικτύου, έναντι αύξησης 14% το 2011. Την πρώτη θέση στις online αγορές καταλαμβάνουν οι υπηρεσίες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων και τα ξενοδοχεία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν παρουσία τόσο στο Διαδίκτυο όσο και με μορφή φυσικών καταστημάτων βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, καθώς είναι πιθανότερο να προτιμηθούν από τους καταναλωτές οι οποίοι θεωρούν ότι οι εταιρείες αυτές έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Στην Ελλάδα λειτουργούν δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων. Ορισμένα, μάλιστα, δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα κράτησης από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω εφαρμογών (apps) που έχουν δημιουργήσει. Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι το Airtickets.gr, το Airfasttickets.gr, το Viva.gr, το Pamediakopes.gr, το Travelplanet24.com και το Travelplan.gr. Το τελευταίο αποτελεί την διαδικτυακή παρουσία του Travel Plan, ενός από τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, ο οποίος λειτουργεί από το 1981. Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, ο ιστότοπος Travelplan.gr διαθέτει τις πιο φθηνές τιμές εισιτηρίων για ένα μεγάλο εύρος πτήσεων σε εγχώριους και διεθνείς προορισμούς. Ενδεικτικά, στη σύγκριση τιμών μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων ελληνικών ιστότοπων αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, το Travelplan.gr προσέφερε τις χαμηλότερες τιμές στα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα (αναχώρηση στις 4/7 και επιστροφή στις 8/7), Αθήνα - Ρώμη - Αθήνα (αναχώρηση στις 15/7 και επιστροφή στις 20/7) και Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα (αναχώρηση στις 20/7 και επιστροφή στις 23/7).


ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ. Στο Ιντερνετ τα εισιτήρια είναι πιο φθηνά - όχι όμως πάντα. Επιπλέον, συχνά παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των εισιτηρίων για τους ίδιους προορισμούς από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά και από ιστότοπο σε ιστότοπο. Για να μην την πατήσετε, πριν κάνετε το τελικό κλικ, ψάξτε σε όλους τους εξειδικευμένους ιστότοπους και συγκρίνετε τις τιμές μέχρι να βρείτε τη φθηνότερη. Για να το πετύχετε, ακολουθήστε ορισμένες πρακτικές συμβουλές: αρχικά, πρέπει να έχετε υπόψη ότι τα εισιτήρια μετ' επιστροφής είναι συνήθως πιο φθηνά από τα απλά εισιτήρια (one-way). Συνεπώς - εκτός εάν σκοπεύετε να φύγετε και… να μην ξαναγυρίσετε - καλό είναι να κλείσετε ταυτόχρονα το εισιτήριο της επιστροφής, κίνηση που μπορεί να σας εξασφαλίσει σημαντική έκπτωση στην τελική τιμή.

Ο χρυσός κανόνας στις online αγορές εισιτηρίων είναι ότι όσο πιο νωρίς τα κλείνετε τόσο λιγότερα χρήματα θα ξοδέψετε. Τα φθηνά εισιτήρια προϋποθέτουν την έγκαιρη προμήθειά τους, πολύ απλά διότι οι θέσεις που αντιστοιχούν σε αυτά είναι συνήθως περιορισμένες και τις κλείνει κυριολεκτικά όποιος προλάβει πρώτος. Να θυμάστε ότι οι πτήσεις που αναχωρούν νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, δηλαδή όταν η εναέρια κυκλοφορία δεν είναι ιδιαιτέρως πυκνή, συνήθως είναι πιο φθηνές από τις πτήσεις που εκτελούνται στις ώρες αιχμής. Αν δεν έχετε πρόβλημα να ταξιδέψετε το χάραμα ή τις μεταμεσονύκτιες ώρες, επιλέξτε μια από αυτές τις πτήσεις.


Ποιες εταιρείες προτιμούν
Οι επιχειρήσεις πώλησης εισιτηρίων που έχουν παρουσία τόσο στο Διαδίκτυο όσο και με μορφή φυσικών καταστημάτων βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, καθώς είναι πιθανότερο να προτιμηθούν από τους καταναλωτές οι οποίοι θεωρούν ότι οι εταιρείες αυτές έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία

Πηγή: tanea.gr
Pin It button on image hover