Travel Plan

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αστυπάλαια: στην πεταλούδα του Αιγαίου


Για την Αστυπάλαια θα ακούσετε πολλά και διαφορετικά ονόματα τα οποία την ακολουθούν στον πέρασμα τον αιώνων. Θα ακούσετε να την αποκαλούν Θεών Τράπεζα για την ευφορία της, Ιχθυόεσσα για τα ψάρια της αλλά και πεταλούδα του Αιγαίου για το σχήμα της. Η αλήθεια φυσικά είναι πως όλα τα παραπάνω δείχνουν το πόσο πολύ έχει προικίσει η φύση το νησί κάτι που θα διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι όταν βρεθείτε στο νησί. Μια συμβουλή μόνο...
πριν το επισκεφθείτε. Μην κάνετε εκπτώσεις στις μέρες που θα μείνετε στο νησί. Την Αστυπάλαια θα την αγαπήσετε, θα την ανακαλύψετε και στο τέλος των διακοπών σας δύσκολα θα θέλετε να την αποχωριστείτε!

Ξεκινήστε την γνωριμία σας με την Χώρα. Διάσημη και πρωταγωνίστρια σε εκατομμύρια φωτογραφίες στέκει ψηλά «ατενίζοντας» το Αιγαίο και μοιάζει να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον χρόνο, όπου φαίνεται να της έχει φερθεί άψογα, σε συνεργασία πάντα με την φροντίδα και την προσοχή των κατοίκων της. Στην κορυφή της Χώρας δεσπόζει το βενετσιάνικο κάστρο Querini του 15ου αιώνα με την γαλανόλευκη εκκλησιά της Πορταϊτισσας ακριβώς έξω αποτελώντας το ιδανικό εξώφυλλο για το φωτογραφικό άλμπουμ των καλοκαιρινών σας διακοπών. Περπατήστε ανάμεσα στα στενά γραφικά σοκάκια, ονειρευτείτε την ζωή σας σε ένα από Ξώκαστρα, όπως ονομάζουν τα λευκά σπιτάκια οι κάτοικοι της Χώρας, απολαύστε ένα cocktail σε κάποιο από τα μπαράκια της πλατείας και κατηφορίστε προς τον Πέρα Γιαλό όπου η Χώρα συναντάει το γαλάζιο του Αιγαίου.

Η Αστυπάλαια όμως δεν είναι μόνο η Χώρα. Οργανώστε το πρόγραμμα σας και γνωρίστε τους γραφικούς οικισμούς Μαλτεζάνα, με το όνομα της να προέρχεται από τους Μαλτέζους πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο τους, τα Λιβάδια σε απόσταση 3 χλμ από την Χώρα, το Βαθύ. Ανάμεσα τους θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου σε κρυμμένους κολπίσκους, παραδοσιακά απάνεμα λιμανάκια, αρχαιολογικούς χώρους που «διηγούνται» την ιστορία του νησιού στο πέρασμα των αιώνων και προσεγμένα ταβερνάκια που θα σας μυήσουν στις τοπικές γεύσεις. Και μιας και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το θέμα γεύσεις τότε μπορούμε να σας προτείνουμε την τοπική τυρόπιτα με σαφράν.

Την Αστυπάλαια περιβάλλουν σχεδόν 60 πανέμορφες παραλίες που προορίζονται για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Είτε είστε με οικογένεια και παιδιά είτε ζευγάρι είτε παρέα αποκλείεται να μην βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει. Ξεκινήστε από το Λιβάδι με την άμμο και τα προσεγμένα beach bars σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα, όπως επίσης και στον Πέρα Γιαλό εκεί όπου υπήρχε παλιά το λιμάνι. Πιο μακριά από την Χώρα θα βρείτε τα Καμινάκια, ίσως την ωραιότερη παραλία του νησιού με ψιλή άμμο και βότσαλο, τα Τζανάκια στο Έξω Νησί σε απόσταση μόλις 7 χλμ. από τη Χώρα και τέλος την Μαλτεζάνα. Για το τέλος σας αφήσαμε μια βόλτα στα απέναντι νησάκια Κούνουπα και Κουτσομύτη με υπέροχες παραλίες, ενώ για το ταξίδι σας μέχρι εκεί φροντίζουν τα καραβάκια που αναχωρούν συχνά από το λιμανάκι του Πέρα Γιαλού.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!








 

Pin It button on image hover