Travel Plan

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η τέχνη στους αιθέρες!


Υπερβαίνοντας την απλή απεικόνιση του λογοτύπου της εταιρείας, ορισμένες αεροπορικές αποφάσισαν να επιστρατεύσουν την τέχνη στην υπηρεσία των αιθέρων! Σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο δημιουργικές προσπάθειες.


VUELING'S AIR GALLERY 
Η ισπανική Vueling θέλησε να ευχαριστήσει με έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο τους 50 εκατομμύρια επιβάτες που την επέλεξαν για το ταξίδι τους. Έτσι λοιπόν, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό που ζητούσε από τον κόσμο να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Instagram από τους προορισμούς στους οποίους πετάει η εταιρεία. Οι 50 καλύτερες φωτογραφίες θα βρισκόντουσαν στην άτρακτο ενός εκ των Airbus 320 του στόλου της εταιρείας. Έτσι και έγινε με τις φωτογραφίες των νικητών να σχηματίζουν από την μία πλευρά την λέξη Thanks! και από την άλλη την λέξη Gracias!


TURKISH AIRLINES'S GLOBALLY YOURS 
Από την άλλη πλευρά η Turkish Airlines θέλησε να διαφημίσει το νέο της moto Globally Yours αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες των 17,000 υπαλλήλων της ανά τον κόσμο. Οι φωτογραφίες αυτές κάλυψαν περίπου 400 τ.μ. από την επιφάνεια του Boeing 737-800 που επιλέχθηκε για τον σκοπό και δημιούργησαν ένα τεράστιο "Globally Yours" στην άτρακτο θέλοντας να τονίσει πως σε κάθε γωνιά του κόσμου ένας υπάλληλος της Turkish Airlines είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσει.


KULULA'S FLYING 101 
Η νοτιοαφρικάνικη Kulula έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα logojets που πετάνε σήμερα. Συγκεκριμένα η πράσινη βαμμένη άτρακτος του Boeing 737-800 φροντίζει να «εκπαιδεύσει» τους ταξιδιώτες στα βασικά μέρη του αεροπλάνου με μια αρκετά μεγάλη δόση χιούμορ. Έτσι λοιπόν μέσω σχεδιαγραμμάτων τονίζει με χαρακτηριστικό τρόπο τα σημαντικότερα μέρη, όπως για παράδειγμα τις δεξαμενές καυσίμων, τους πιλότους, το μαύρο κουτί κ.λπ! 


BRITISH AIRWAY'S GOLDEN DOVE 
Τιμώντας την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στην Βρετανική πρωτεύουσα η British Airways αποφάσισε να «μεταμορφώσει» εννιά Airbus A319 σε χρυσά περιστέρια. Για την «μετάλλαξη» αυτή είναι υπεύθυνος ο Pascal Anson, ένας ανερχόμενος και ταλαντούχος καλλιτέχνης από το Brighton. 


QANTAS AIRWAYS' DREAMING PLANES 
Η αυστραλιανή Qantas είναι από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που άρχισαν να δημιουργούν logojets, τιμώντας και παρουσιάζοντας τον αρχαίο πολιτισμό της Αυστραλιανής ηπείρου. Έτσι λοιπόν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90' παρουσίασε το πρώτο αεροπλάνο της σειράς Dreaming Planes, ένα Boeing 747-400 με την ονομασία Wunala Dreaming. Για την δημιουργία του εργάσθηκαν Αβοριγίνες και μη Αβορίγινες καλλιτέχνες οι οποίοι και χρησιμοποίησαν μοτίβα των πρώτων κατοίκων της Βόρειας και της Κεντρικής Αυστραλίας σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα λόγω και του μεγάλου μεγέθους του αεροπλάνου. Το 2002 ακολούθησε το εξίσου εντυπωσιακό Yananyi Dreaming, μια δημιουργία του καλλιτέχνη Rene Kulitja στην άτρακτο ενός Boeing 737-800, ενώ ένα τρίτο αεροπλάνο της σειράς Dreaming αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του 2013. 


AIRASIA'S 100TH AIRBUS A320 
Για να γιορτάσει την παραλαβή του 100ου Airbus A320 στον στόλο της, αλλά και την χρονιά του Δράκου, η Air Asia κάλυψε την άτρακτο του αεροσκάφους με έναν τεράστιο δράκο. Για την ολοκλήρωση του έργου συμμετείχαν 20 καλλιτέχνες και περισσότερα από 150 γαλόνια χρώματος!


AIR NEW ZEALAND'S ALL BLACK PLANE 
Η αεροπορική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας φημίζεται για τα «εμπνευσμένα» σχέδια στα αεροπλάνα της. Αποφασίζοντας λοιπόν να τιμήσει την εθνική ομάδα rugby της χώρας έβαψε ένα ολόκληρο Boeing 777-300 μαύρο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ενώ ταυτόχρονα είναι και το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει βαφτεί ποτέ εξολοκλήρου μαύρο. Στα μέσα της χρονιάς η Air New Zealand αποφάσισε να τιμήσει άλλο ένα από τα πιο φημισμένα εξαγώγιμα «προϊόντα» της Νέας Ζηλανδίας που δεν είναι άλλο από τα. Hobbit. Έτσι ένα 777-300 αφιερώθηκε στην ταινία The Hobbit. 


EVA AIRWAYS' HELLO KITTY JET 
Τα cartoons είναι ένα αγαπημένο θέμα των αεροπορικών εταιρειών από την ANA και τα Pokemon έως την Alaska Airlines και την Disney. Όμως το Hello Kitty logojet της EVA Airways είναι το αγαπημένο μας. Η Hello Kitty φροντίζει με τις μαγικές της δυνάμεις να ταξιδεύει τους επιβάτες του Boeing 777 που φιλοξενείται με ασφάλεια στον προορισμό τους.


ALASKA AIRLINES' SPIRIT OF ALASKA STATEHOOD 
Από τον στόλο της Alaska Airlines έχουν περάσει κατά καιρούς αρκετά ενδιαφέροντα αεροπλάνα, όμως το Spirit of Alaska είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό. Το 2009 η αεροπορική εταιρεία διοργάνωσε διαγωνισμό για την δημιουργία ενός ξεχωριστού σχεδίου που θα κοσμούσε την άτρακτο ενός Boeing 737-400. Το σχέδιο που τελικά επικράτησε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ήταν αυτό του 16χρονου Hannah Hamberg από την πόλη Sitka.


SOUTHWEST'S STATE PLANES 
Η αμερικάνικη Southwest αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά από logojets αφιερωμένα στις Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα σχέδια που βρίσκονται στην άτρακτο των εννιά αεροσκαφών Boeing 737-700 είναι εμπνευσμένα από τις σημαίες των Πολιτειών. Το πρώτο αεροσκάφος της σειράς είναι αφιερωμένο στο Colorado, ενώ ακολούθησαν αυτά των Arizona, California, Florida, Illinois, Texas, Maryland, Nevada και New Mexico.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


TURKISH AIRLINES'S
GLOBALLY YOURS

KULULA'S
FLYING 101


BRITISH AIRWAY'S
GOLDEN DOVE
EVA AIRWAYS'
HELLO KITTY JET

ALASKA AIRLINES'
SPIRIT OF ALASKA STATEHOOD

SOUTHWEST'S
STATE PLANES

QANTAS AIRWAYS'
DREAMING PLANES

AIRASIA'S
100TH AIRBUS A320

AIR NEW ZEALAND'S
ALL BLACK PLANE
Pin It button on image hover