Travel Plan

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πανόραμα Νότιας Ινδίας - Κεράλα


Ξετυλίξτε το παραμύθι της Ινδίας...

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί διαιρείται σε «παλιό» και «νέο» Δελχί, ένας διαχωρισμός ουσιαστικά μεταξύ της Βρετανικής πόλης και της πόλης των Μογγόλων. Ταυτόχρονα ένας διαχωρισμό στον τρόπο ζωής. Περνώντας από την Πύλη της Ινδίας, γνωρίστε τη νέα πόλη!


Δείτε το σύμπλεγμα Qutur Minar, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο Qutub Minar βρίσκεται ο υψηλότερος χτιστός μιναρές στον κόσμο, το Rashtrapati Bhawan, ένα εξαιρετικό δείγμα Ινδο-Ισλαμικής αρχιτεκτονικής, προεδρικό μέγαρο και πρώην κατοικία του αντιβασιλέα, καθώς και στην περιοχή του Connaught, την κύρια αγορά του Νέου Δελχί.

Η παλιά πόλη είναι ένας τόπος με τεράστια ιστορία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το τζαμί Jama, το μεγαλύτερο της Ινδίας και στο κόκκινο φρούριο του αυτοκράτορα Shah Jahan, αλλά και να ξεναγηθείτε στο Raj Sjat, όπου κάηκε η σωρός του Gandhi. Επισκεπτόμενοι το Varanasi, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το Sarnath, έναν από τους πλέον ιερούς τόπους του Βουδισμού σε όλο τον κόσμο, όπου ο Βούδας έκανε την πρώτη του διδαχή μετά το διαφωτισμό του για την Νιρβάνα.

Διασχίστε το Γάγγη με πλοιάριο! Η κατανυκτική ατμόσφαιρα, που δημιουργούν οι ψαλμοί των mantra και τα τελετουργικά των ιερέων, οι πιστοί που μπαίνουν στον ποταμό για εξαγνισμό και οι εικόνες των Ghats θα σας συγκλονίσουν. Στο Khajuraho επισκεφθείτε τους ναούς Jain , από τους ομορφότερους και πιο θεαματικούς ναούς του Τζαϊνισμού. Αλλά και τους φημισμένους ερωτικούς ναούς - Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τη σφραγίδα της δυναστείας Chandela, αφιερωμένους στο Βίσνα και το Σίβα.

Στην Όρτσα, τη μεσαιωνική πόλη, πρωτεύουσα των βασιλέων Bundela, επισκεφθείτε το εντυπωσιακό φρούριο της με τις όμορφες τοιχογραφίες αλλά και τον πιο φημισμένο ναό της αγάπης παγκοσμίως, το μαυσωλείο Taj Mahal διάσημο για την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του. Κάντε μια στάση στο κόκκινο φρούριο της Άγκρα, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής τους φυλακισμένος από το γιό του ο «θλιμμένος αυτοκράτορας». 

Στη διαδρομή για Τζαϊπούρ επιβάλλεται μια στάση στην πόλη φάντασμα Fatehpur Sikri, που 14 χρόνια μετά την κατασκευή της εγκαταλείφθηκε! Ακόμη θα σας συστήναμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στην Amber, έδρα της δυναστείας των Μίνα, στις πλάτες ελεφάντων. Δείτε από κοντά το ναό της Κάλι, το παλάτι με τα κάτοπτρα και τη βασιλική αίθουσα του Μαχαραγιά. Μια πανέμορφη πόλη όπου τα τζαϊνιστικά, ινδουιστικά και περσικά στοιχεία την έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Θαυμάστε το City Palace στην παλιά πόλη και το Jantar Mahtar, ένα ακόμη Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το πέτρινο παρατηρητήριο. Κλείνοντας μια επίσκεψη στο σήµα κατατεθέν της πόλης το Hawa Mahal ή αλλιώς Παλάτι των ανέµων, είναι εκ τωνων ουκ άνευ. 

Η Ινδία, η χώρα των μύθων και των παραμυθιών, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη σας.

*Αναχωρήσεις 22/7, 05/8, 24/8. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Ηλιοβασίλεμα στα χρώματα
της Ανατολής
Στις όχθες του Γάγγη
στο Βαρανάσι
Το αξεπέραστο 
Taj Mahal

Pin It button on image hover