Travel Plan

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κουφονήσια: ο εναλλακτικός προορισμός που έγινε must!

Ατενίζοντας το πλούσιο σε κυκλαδικά ευρήματα,  νησί της Κέρου.

Τα Κουφονήσια ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων και αποτελούνται από το Κάτω και το Επάνω Κουφονήσι. Βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου (από όπου μπορεί και να περάσει κανείς καθημερινά, καθώς η απευθείας σύνδεση του νησιού δεν είν’ καθημερινή) και δυτικά της Αμοργού...

Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές όσον αφορά την ονομασία του νησιού, αυτή προέρχεται από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόλπος μεταξύ των δύο νησιών και του κοντινού Γλαρονησίου, λεγόταν «Κουφός Λιμήν», δηλαδή απάνεμο λιμάνι, όπου μπορούσε να ελλιμενιστεί πλοίο.


ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Βρίσκεται ανάμεσα στο Πάνω Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Κέρο. Έχει έκταση μόλις 4,3 τ. χλμ. και είναι σχεδόν ακατοίκητο! Χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού και σήμα κατατεθέν το εκκλησάκι της Παναγίας στο μόλο, το οποίο βρίσκεται μάλιστα χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια.
Στο γραφικό λιμανάκι του θα δείτε μόνο ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια, που μεταφέρουν επισκέπτες στις μαγευτικές του παραλίες.


ΕΠΑΝΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ Η΄ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Το Επάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο Κυκλαδονήσι! Γεγονός είναι ότι όταν κανείς μιλάει για τα Κουφονήσια, μιλά ουσιαστικά γι’ αυτό! Έχει έκταση 3,5 τ. χλμ. και 366 κατοίκους. Αποκλειστική σχεδόν ενασχόληση των κατοίκων είναι η αλιεία πράγμα το οποίο καθιστά το νησί ένα γνήσιο ψαροχώρι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά!

Φτάνοντας στο νησί, θα σας υποδεχτεί ο λευκός ανεμόμυλος - η πρώτη εικόνα, που αντικρίζει κανείς, και πιο πάνω απλώνεται η χώρα, ένα πρότυπο κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Οι κατά γενική ομολογία παραδεισένιες παραλίες του, είναι όλες σχεδόν αμμώδεις και συνθέτουν πράγματι τη μαγευτική εικόνα του νησιού.

Μεταξύ αυτών όπως ήδη έχουμε αναφέρει, βρίσκεται μια από τις πλέον ξακουστές παραλίες της Ελλάδας! Σε κάθε περίπτωση μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων! Το Πορί, η πιο «απομακρυσμένη» παραλία του πάνω Κουφονησίου, μόλις στα 4 χλμ. από τη Χώρα – βρίσκεται άλλωστε στο μικρότερο νησάκι των Κυκλάδων, αποτελεί μια πραγματική «αποκάλυψη» στη θέα της! Μια μεγάλη αμμουδιά με εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα..

Το Κουφονήσι έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως τουριστικά την τελευταία δεκαετία και δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι έχει αναδειχθεί σχεδόν στο must «εναλλακτικό» προορισμό του Αιγαίου! Διατηρεί ακόμα αναλλοίωτες την ομορφιά και την παραδοσιακή γοητεία του, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία των ντόπιων, καθιστά το νησί τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές, και όχι μόνο, διακοπές σας.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!















Pin It button on image hover