Travel Plan

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ένα καλοκαίρι γεμάτο επιλογές!



12 – 14 Ιουλίου
Samba Festival, Κόμπουργκ, Γερμανία

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα της συμμετοχής και της παρακολούθησης ενός φεστιβάλ σάμπα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε το πολύωρο πέρασμα πάνω από τον Ατλαντικό για να βρεθείτε στην Βραζιλία; Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν για να απολαύσετε το μεγαλύτερο φεστιβάλ σάμπα εκτός των συνόρων της Βραζιλίας είναι να βρείτε τα εισιτήρια σας στο travelplan.gr και να ετοιμαστείτε για το ταξίδι στο Κόμπουργκ της Γερμανίας. Πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Itz στην Βαυαρία και απέχει μόλις 100 χλμ από ...
την Νυρεμβέργη. Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν, κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνονται περίπου 3,000 χορευτές φέρνοντας το Νοτιοαμερικανικό ταπεραμέντο στην καρδιά της Γερμανίας και συγκεντρώνοντας περισσότερους από 200,000 θεατές από όλη την Ευρώπη. Ακόμα και αν δεν ξέρετε να χορεύετε μην ανησυχείτε καθώς κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώνονται ειδικά μαθήματα και εργαστήρια με μικρό κόστος συμμετοχής.   

20 – 21 Ιουλίου
Festa del Redentore, Βενετία, Ιταλία

Αν έχετε στο πρόγραμμα σας ένα ταξίδι στην πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης, την Βενετία, τότε φροντίστε να συμπέσει με την γιορτή της Festa del Redentore. Την βραδιά αυτή την θέση των αστεριών πάνω από τον ουρανό της Βενετίας παίρνουν χιλιάδες πανέμορφα βεγγαλικά σε ένα μοναδικό σόου. Το έθιμο ξεκινάει από το 1577 όταν οι κάτοικοι της πόλης θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουν τον ολοκλήρωση της εκκλησίας Redentore και το τέλος της πανούκλας που έπληξε θανάσιμα την Βενετία ενώ σήμερα έχει αποκτήσει έναν άκρως κοσμοπολίτικο χαρακτήρα . Παράλληλα με τα βεγγαλικά το ρομαντικό σκηνικό ενισχύουν οι παρατεταγμένες  στα κανάλια γόνδολες και βαρκάκια φωτισμένα με φαναράκια και μπαλόνια. Αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε την βραδιά μέσα από μια γόνδολα με το ανάλογο κόστος. 

26- 28 Ιουλίου
Tomorrowland, Μπουμ, Βέλγιο

Ένα από τα πιο διάσημα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο με την σκηνή του να έχει υποδεχθεί ονόματα όπως οι Tiesto, Moby και David Guetta και περίπου 180,000 άτομα το 2012 να χορεύουν για μέρες στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ιστορία του Tomorrowland ξεκίνησε το 2005 συγκεντρώνοντας 10,000 άτομα και από τότε πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Εθνικό Πάρκο Ντε Σχόρε στην πόλη Μπουμ, κοντά στην Αμβέρσα του Βελγίου. Δύο ημέρες λοιπόν με το πρόγραμμα να ανοίγει και φέτος ο Tiesto σε ένα εκπληκτικό σκηνικό που θυμίζει παραμύθι με κάστρα, γιγαντιαία βιβλία και μανιτάρια! Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα εισιτήρια του φεστιβάλ για το 2013 εξαντλήθηκαν μόλις 1,5 ώρα μετά την κυκλοφορία τους οπότε θα πρέπει να φανείτε αρκετά τολμηροί και τυχεροί για να αποτελέσετε και εσείς μέρος του πάρτι. 

8 – 11 Αυγούστου
Wilderness, Oxfordshire, Αγγλία

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο φεστιβάλ αφού μετράει μόλις 3 χρόνια ζωής που ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του “Best Small Festival” στα περσινά ευρωπαϊκά βραβεία φεστιβάλ. Τι του χάρισε αυτό το βραβείο; Καταρχήν το πρόγραμμα του. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα απολαύσετε μουσικές συναυλίες, παραστάσεις από έργα του Σαίξπηρ, λογοτεχνικές συζητήσεις, ιππασία, πάρτι μασκέ. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε το μέρος που το φεστιβάλ προσκαλεί τους επισκέπτες του να κατασκηνώσουν που δεν είναι άλλο από το Πάρκο Cornbury, ανάμεσα στο αρχαιότερο δάσος της Αγγλίας, στο Oxfordshire.    

28 Αυγούστου
La Tomatina, Μπουνιόλ, Ισπανία

Έχοντας περάσει ένα δύσκολο χειμώνα σας δίνεται η δυνατότητα να ξεσπάσετε πετώντας… ντομάτες και με τον νόμο! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην πόλη Μπουνιόλ, σε κοντινή απόσταση από την Βαλένσια θα διεξαχθεί ο περίφημος ντοματοπόλεμος ή La Tomatina όπως είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ιστορία του ιδιαίτερου αυτού πολέμου ξεκινάει το 1945 από έναν καβγά νεαρών στο κέντρο της πόλης, αποκτά μορφή θεσμού τα επόμενα χρόνια ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στα πρώτα χρόνια είχε απαγορευτεί από τις αρχές τις πόλης. Σήμερα, κάθε τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου συγκεντρώνονται η Μπουνιόλ μεταλλάσσεται σε πόλο έλξης των νέων (ή όσοι νιώθουν νέοι) από όλο τον κόσμο! Αν λάβετε μέρος σε αυτόν τον ιδιαίτερο πόλεμο να ξέρετε βασικός κανόνας του είναι να λιώνετε πρώτα την ντομάτα πριν την πετάξετε για αποφυγή τραυματισμών ενώ ένα ζευγάρι γυαλιών είναι πάντα απαραίτητο καθώς το οξύ της ντομάτας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!
  
 
Samba Festival

Festa del Redentore

Tomorrowland

Wilderness

La Tomatina

Tomorrowland
Pin It button on image hover