Travel Plan

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Λιτόχωρο: καλοκαίρι στους πρόποδες του Ολύμπου!

Φαντάζεστε κάτι πιο ειδυλλιακό;


Το Λιτόχωρο με τον Όλυμπο, το βουνό των θεών στις «πλάτες» του, μπαλκόνι στην απέραντη παραλία της Πιερίας, αποτελεί μια διαφορετική και ιδιαίτερη πρόταση για τις καλοκαιρινές σας – κι όμως!- διακοπές.  Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Το φυσικό κάλλος που περιβάλλει το Λιτόχωρο το καθιστά ιδανικό τόπο για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου.  Μπαίνοντας σε αυτή την «πύλη»...
της Μακεδονίας αντικρίζετε καταρχάς την τεράστια ακτογραμμή της Πιερίας, μια παραλιακή λωρίδα η οποία ξεκινά από τους Πόρους, συνεχίζεται στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά και ολοκληρώνεται στις παραλίες της Πλάκας, Γρίτσας και Βαρικού Λιτοχώρου.

Το Λιτόχωρο είναι ιδανικό και προσφέρεται για δροσερούς περιπάτους το καλοκαίρι.  Ακολουθήστε μας στην επιβεβλημένη βόλτα!

Ανηφορίζοντας με αφετηρία τα τελευταία σπίτια του οικισμού συναντά κανείς στο ψηλότερο σημείο του χωριού το γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, όπου και μπορεί να κάνει μια στάση να ξαποστάσει και να δροσιστεί από τη βρύση του με το παγωμένο νερό του Ολύμπου.  Στη συνέχεια διασχίζοντας το πανέμορφο άλσος των Αγίων Αποστόλων φτάνει κανείς στο ομώνυμο εκκλησάκι.

Στο τέλος της διαδρομής αυτής σας περιμένει το ψηλότερο εξωκλήσι του Λιτόχωρου, ο Προφήτης Ηλίας, κτισμένος σε ένα λόφο.  Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια πανοραμική θέα του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής: τον πιερικό κάμπο να ξετυλίγεται στα πόδια σας μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Στον Προφήτη Ηλία φτάνει κανείς και με αυτοκίνητο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από αυτά τα εξωκλήσια πανηγυρίζει το καλοκαίρι με το δικό του ξεχωριστό χρώμα.  Αν βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε μια επίσκεψη!












& για τη διαμονή σας συστήνουμε:

Cavo Olympo Luxury Resort & Spa, 5* από 64 € ΒΒ
*1ο παιδί 2-12ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Με την ιδιωτική του παραλία να ≪δροσίζει≫ σε απόσταση αναπνοής τις εγκαταστάσεις του, το Cavo Olympo Luxury Resort & Spa, 2 χλμ. από το Λιτόχωρο (20 χλμ από την Κατερίνη), αποτελεί μια εξόχως διακεκριμένη πρόταση διαμονής, προσδίδοντας πολυτέλεια στο παραθαλάσσιο προφίλ της  Πιερίας.  Με αμφίπλευρη θέα τόσο στον αγέρωχο ορεινό όγκο του Ολύμπου, όσο και τον θαλάσσιο καμβά του Αιγαίου, τα φινετσάτα και υπέρκομψα δωμάτια και οι σουίτες του είναι εξοπλισμένα με όλες τις μοντέρνες παροχές ενός υπερσύγχρονου Resort. Διακοσμητικά μοτίβα που υπηρετούν τον αισθητικό μινιμαλισμό και καθαρές γραμμές συμμαχούν με την υπέροχη θέα στα μπαλκόνια, ενώ στις γενικότερες υποδομές του ξενοδοχείου συγκαταλέγονται οι πισίνες, το fitness centre, αλλά και το υπερεξοπλισμένο κέντρο ευεξίας. Επαληθεύοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα του συγκροτήματος, το εστιατόριο και το bar προσφέρουν μεσογειακές γαστρονομικές εκπλήξεις (με ντόπιες ετικέτες από το ιδιόκτητο κελάρι) και χαλαρές στιγμές παρέα με τα πιο ευφάνταστα cocktails.

*Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο & η παιδική τιμή ισχύει εφόσον το παιδί είναι 3ο ή 4ο άτομο στο δωμάτιο των γονέων.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!





Pin It button on image hover