Travel Plan

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Glamping: ανακαλύψτε το νέο camping!


The Resort at Paws Up

Glamping, glamper. Λέξεις άγνωστες; Και όμως είναι περισσότερο γνωστές από ότι φαντάζεστε, προερχόμενες από τη σύμπτυξη δύο αρκετά γνωστών λέξεων: Camping και Glamour λοιπόν και μια νέα τάση που τείνει να γίνει μόδα!


Το Glamping απευθύνεται σε όσους ναι μεν επιθυμούν να βρεθούν κοντά στην φύση, να βιώσουν την εμπειρία του camping και της διαβίωσης σε μια σκηνή, αλλά παράλληλα δε θέλουν να χάσουν τις ανέσεις και τις πολυτέλειες, που μπορεί να προσφέρει ένα καλό ξενοδοχείο.  Για το σκοπό αυτό λοιπόν, έχουν δημιουργηθεί resort, που συνδυάζουν και τις δύο επιθυμίες.  Σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα!

The Resort at Paws Up
Greenough, Μοντάνα, ΗΠΑ
Έχετε φανταστεί ποτέ να κάνετε κάμπινγκ στη φύση και να έχετε στη διάθεση σας τον προσωπικό σας butler, chef αποκλειστικά για εσάς καθώς και μερικές από τις κορυφαίες θεραπείες Spa στον κόσμο;  Αν ναι, τότε το “Resort at Paws Up” στη δυτική Μοντάνα των ΗΠΑ είναι το ιδανικό μέρος για τις επόμενες διακοπές σας.  Το resort διαθέτει 30 υπερπολυτελείς σκηνές με μία ή δύο κρεβατοκάμαρες, εντυπωσιακά μπάνια και όλες τις ανέσεις, ενώ η καθεμία «συνοδεύεται» από τον προσωπικό της butler και chef.  Για τις εξορμήσεις σας στη φύση το resort προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων από ιππασία και rafting έως και πτήση με αερόστατο. 

Whitepod
Les Cerniers, Valais, Ελβετία

Το resort Whitepod βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ από τη Γενεύη στην νότια πλευρά της Ελβετίας και προσφέρει στους φιλοξενούμενους του high-tech υπερπολυτελείς σκηνές ή pods, όπως ονομάζονται εξαιτίας του σχήματος τους.  Κάθε μία από αυτές τις «σκηνές» διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα με king size κρεβάτι, τζάκι, μπάνιο και ένα υπέροχο ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα, τι άλλο, το μοναδικό τοπίο των ελβετικών Άλπεων.  Η λίστα των δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε είναι, όπως άλλωστε αναμένεται, γεμάτη! Ποδηλασία, hiking, σκι το χειμώνα και φυσικά ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στο spa του κοντινού chalet Le Cerniers.  

Canonici di San Marco
Mirano, Ιταλία

Ένα από τα πιο ρομαντικά πολυτελή camping δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται κοντά σε μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, την Βενετία! Τα έπιπλα που έχουν επιλεγεί και η διακόσμηση σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στην εποχή των Δόγηδων που κυβερνούσαν την περιοχή, ενώ ο χώρος που περιβάλλει το resort είναι γεμάτος από τα χρώματα και τα αρώματα απόλυτα προσεγμένων κήπων, γεμάτων λουλουδιών. Μικρές λεπτομέρειες όπως τα σαπούνια από την Προβηγκία της Γαλλίας και το κρασί Prosecco, που θα βρείτε στο δωμάτιο καθιστούν το Canonici di San Marco την απόλυτη εμπειρία glamping.

Longitude 131°
Northern Territory, Αυστραλία

Το Longitude 131o βρίσκεται στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Uluru - Kata Tjuta στην Αυστραλία.  Προσφέρει στους φιλοξενούμενους 15 υπερπολυτελείς «σκηνές», αν και το μόνο που θυμίζει σκηνή είναι το σχήμα τους, αφού ουσιαστικά πρόκειται για πολυτελέστατα lodges και στο δωμάτιο σας θα βρείτε από τεραστίων διαστάσεων κρεβάτια έως iPads για την ενημέρωση και τη διασκέδασή σας.  Στα high lights του resort δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το Red Ochre Spa και το εστιατόριο Dune House, το οποίο φημίζεται για τις gourmet γαστρονομικές του δημιουργίες.  Τέλος, οι έμπειροι ξεναγοί του resort θα φροντίσουν για τη γνωριμία σας με το Εθνικό Πάρκο, το οποίο και έχει ανακηρυχτεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.  

Seithfed Nef
Clynnogfawr, Ουαλία

Στη γλώσσα των Ουαλών το όνομα του resort, Seithfed Nef, σημαίνει ο έβδομος παράδεισος και οι δημιουργοί του έχουν φροντίσει να το αποδείξουν με τον πιο απτό τρόπο.  Το Seithfed Nef βρίσκεται σε μια τοποθεσία μεταξύ του βουνού Snowdon και της Ιρλανδικής Θάλασσας, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της βορειοδυτικής Ουαλίας.  Προσφέρει τέσσερεις πολυτελείς σκηνές, στην καθεμία εκ των οποίων μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα έως τέσσερα άτομα, χωρίς όμως να διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο - αν και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς σε κοντινή απόσταση από τις σκηνές βρίσκονται πολυτελή κοινόχρηστα μπάνια.  Το βράδυ, μετά από μια γεμάτη ημέρα, οι υπεύθυνοι του resort προτείνουν φωτιά μπροστά από τη σκηνή και τη διήγηση ιστοριών τρόμου!

Clayoquot Wilderness Resort
Tofino, Καναδάς

Στις «σκηνές» του Clayoquot Wilderness Resort στον Καναδά, φαίνεται πως το glamping βρίσκει τον απόλυτο εκπρόσωπο του.  Εδώ η ημέρα ξεκινά με δραστηριότητες, όπως ιππασία στην καταπράσινη φύση του Καναδά, τοξοβολία - ανακαλύπτοντας το Ρομπέν των Δασών, που κρύβεται μέσα σας ή ιδιαίτερα μαθήματα ιστιοπλοΐας. Στη συνέχεια μπορείτε να αναζητήσετε στιγμές χαλάρωσης σε μια από τις 20 υπερπολυτελείς σκηνές, που μπορεί να φιλοξενήσουν με χαρακτηριστική άνεση μέχρι και πέντε άτομα, ενώ φυσικά προσφέρουν στον επισκέπτη τους τα πάντα!  Να σημειωθεί ότι τη μεταφορά των επισκεπτών από το Vancouver στο Resort αναλαμβάνει ιδιωτικό υδροπλάνο! 

Auvergne Naturelle
Laval sur Doulon, Γαλλία

Το Auvergne Naturelle βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Livradois στην κεντρική Γαλλία και προσφέρει στους φιλοξενούμενους που θα το επιλέξουν 4 πολυτελή yurts. Το εσωτερικό τους χαρακτηρίζεται από minimal design παραχωρώντας τον χώρο, που αξίζει στο εντυπωσιακό περιβάλλον της κοιλάδας που το περιβάλλει, ενώ μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές. Ειδικοί διατροφολόγοι δημιουργούν μενού ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε επισκέπτη και φυσικά το ημερήσιο πρόγραμμα του, με το τελευταίο να αποτελείται από hiking στο Πάρκο έως canoe στον ποταμό Allier. 



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Whitepod


 Canonici di San Marco


Longitude 131°


Seithfed Nef


Clayoquot Wilderness Resort


Auvergne Naturelle
Pin It button on image hover