Travel Plan

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μπουένος Άιρες: στις γειτονιές του τάνγκο




Μια πόλη που φαίνεται να χτίστηκε με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος του τάνγκο. Τεράστιες λεωφόροι, καταπράσινα πάρκα, κτίρια επηρεασμένα από την κλασσική γαλλική σχολή της αρχιτεκτονικής αποτελούν τα συστατικά της ωραιότερης λατινοαμερικάνικης πρωτεύουσας. Εμείς σας ξεναγούμε στις 4 πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές του Μπουένος Άιρες

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κινηθείτε και να γνωρίσετε την...
πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι το ταξί, όπου το κόστος είναι αρκετά χαμηλό και φυσικά το περπάτημα. Βρείτε λοιπόν στον χάρτη τις διαφορετικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες, οργανωθείτε και γνωρίστε μια από τις ομορφότερες μεγαλουπόλεις της Νότιας Αμερικής.

Ξεκινήστε λοιπόν, ίσως από την πιο διάσημη γειτονιά της πρωτεύουσας, την Recoleta. Εδώ θα βρείτε τα καταστήματα των πιο γνωστών brands του κόσμου και τα πιο ενδιαφέροντα café για μια πρώτη εικόνα της πόλης.  Στην περιοχή βρίσκονται μερικά από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία της πόλης, ανάμεσα τους το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερα Teatro Colon, το Προεδρικό Μέγαρο Casa Rosada και ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός του Μπουένος Άιρες όπου ο Πάπας Φραγκίσκος λειτουργούσε από τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αργεντινής. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το El Ateneo, μία από τις πιο φημισμένες βιβλιοθήκες του κόσμου και το νεκροταφείο όπου βρίσκονται οι τάφοι της Eva Peron και των πιο διάσημων προσωπικοτήτων της Αργεντινής. Η Recoleta είναι και η περιοχή που θα σας προτείναμε να επιλέξετε για την διαμονή σας στο Μπουένος Άιρες.

Η περιοχή του Palermo θα σας γοητεύσει. Πολύ πράσινο και δέντρα που συχνά καλύπτουν τους λιθόστρωτους δρόμους. Εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο παλιές και όμορφες γωνιές του Μπουένος Άιρες και θα ξαναγυρίσετε σε κάποιο από τα επόμενα βράδια για να χορέψετε στους ρυθμούς του αργεντίνικου τάνγκο στο Salon Canning, όπου οι ντόπιοι ξεκινούν να χορεύουν από τα μεσάνυχτα μέχρι όσο κρατήσει.
Έπειτα απολαύστε μια βόλτα στο Μουσείο Λατινοαμερικάνικης Τέχνης και αναζητήστε στιγμές χαλάρωσης στα μονοπάτια του Bosques de Palermo, μια καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης με χιλιάδες φυτά και δέντρα καθώς και μία λίμνη που σας προσκαλεί για ρομαντική βαρκάδα. Η περιοχή αποκτάει έντονους ρυθμούς κάθε Δεκέμβριο όταν έρθει η ώρα του Argentine Polo Open, ένα άθλημα όπου οι Αργεντίνοι λατρεύουν.

Από το πρόγραμμα σας δεν μπορεί να απουσιάζει η επίσκεψη στις παλιές προβλήτες του Puerto Madero, μιας περιοχής που αναγεννάτε κυρίως από την ύπαρξη του Faena Hotel and Universe και του πιο γνωστού tango show στην πόλη, του Rojo Tango. Αν έχετε χρόνο στην περιοχή βρίσκεται και το Μουσείο Καλών Τεχνών (Fortabat Collection) και η προστατευόμενη περιοχή Costanera Sur με μια μεγάλη ποικιλία πτηνών να προσελκύουν του φανατικούς οπαδούς του bird watching.

Για το τέλος αφήσαμε την περιοχή La Boca, το μέρος όπου γεννήθηκε το αργεντίνικο τάνγκο. Πρόκειται για μια πολύχρωμη περιοχή και συνήθως ο πρώτος σταθμός των τουριστών που επισκέπτονται το Μπουένος Άιρες και ακόμα και αν δεν είστε φαν των τουριστικών περιοχών η La Boca δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους όπως ασυγκίνητους δεν θα σας αφήσει και η υπαίθρια αγορά στο San Telmo. Επισκεφθείτε την Κυριακή και θα βρείτε δερμάτινα, αντίκες και μοναδικά έργα τέχνης που θα βρουν μια θέση στην βαλίτσα της επιστροφής.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Pin It button on image hover