Travel Plan

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ορίζοντας το "exclusive"!

Necker

Καθώς βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και η εποχή ενδείκνυται για όνειρα, θα φροντίσουμε να σας δώσουμε αρκετή έμπνευση ακολουθώντας τις επιλογές των διακοπών των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.  Απολαύστε τις και ονειρευτείτε!

Κάποτε ο F. Scott Fitzgerald είχε σημειώσει πολύ εύστοχα πως ο πολύ πλούσιος άνθρωπος είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους.  Αυτή η άποψη αντικατοπτρίζεται απόλυτα την ώρα που οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη μας θα προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.  Σπάνια θα προτιμήσουν να επισκεφθούν μέρη που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο ή κόσμο γενικότερα και η μοναδικότητα είναι κυρίαρχο συστατικό των επιλογών για το ταξίδι τους.  Στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων το exclusive στις διακοπές τους είναι ο απόλυτος παράγοντας.  Ας γνωρίσουμε λοιπόν τις απόλυτες ταξιδιωτικές προτάσεις:
 
  • Βρείτε το ιδιωτικό σας νησί

Αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας σε κάποιο από τα νησιά της Καραϊβικής, θα χρειαστεί να προσγειωθείτε σε κάποιο από τα δημοφιλή αεροδρόμια, όπως στο Montego Bay ή στο Nassau.  Αυτό δεν ισχύει όμως στην περίπτωση που είσαστε δισεκατομμυριούχος, γιατί πολύ απλά θα έχετε ταξιδέψει με το ιδιωτικό σας αεροπλάνο στο ιδιωτικό σας αεροδρόμιο που θα βρίσκεται στο δικό σας νησί!

Μην αγχώνεστε όμως!  Ακόμα και αν δεν έχετε το δικό σας νησί στην Καραϊβική όλο και κάποιος καλός φίλος θα διαθέτει το δικό του για να σας φιλοξενήσει ή να σας το νοικιάσει για τις διακοπές σας.  Για παράδειγμα το νησί Necker του Richard Branson στις Παρθένες Νήσους προσφέρει ένα πολυτελέστατο ιδιωτικό resort, το δικό του κοραλλιογενή ύφαλο και υποβρύχιο για να τον εξερευνήσετε, καθώς και ένα Jacuzzi χωρητικότητας 32 ατόμων.  Το κόστος της ενοικίασης του νησιού ξεκινάει από τα 42 χιλιάδες δολάρια ανά διανυκτέρευση και τα κατά καιρούς έχει αποτελέσει αγαπημένο προορισμό πλουσίων όπως η Oprah Winfrey.  

Σε μικρή απόσταση από το νησί Necker, στις Μπαχάμες, βρίσκεται ένα άλλο δημοφιλές νησί.  Πρόκειται για το τροπικό νησί Musha Cay του διάσημου μάγου David Copperfield. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε πέντε πολυτελέστατες κατοικίες με τις δικές τους ιδιωτικές παραλίες η καθεμία καθώς και ένα εντυπωσιακό ανοιχτό θέατρο για τα events σας.  Tο νησί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 24 καλεσμένους και η τιμή ξεκινάει από τα 37,500 δολάρια ανά βραδιά.  Φυσικά, υπάρχει μια μεγάλη λίστα προαιρετικών υπηρεσιών, όπως η διοργάνωση ενός φαντασμαγορικού σόου βεγγαλικών με κόστος που ανέρχεται στα 25.000 δολάρια!

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στο σύμπλεγμα των νησιών Fiji στον Ειρηνικό, ο CEO της Red Bull, Dietrich Mateschitz έχει στην κατοχή του έναν παράδεισο γεμάτο τροπική βλάστηση και γαλάζιες λίμνες με 25 βίλες η καθεμία με τον δικό της butler και πισίνα.  Όσο για το κόστος της ενοικίασης του νησιού Laucala πιθανόν να χρειαστείτε να επικοινωνήσετε με τον αυστριακό επιχειρηματία.

Τέλος, για όσους θεωρούν τις Μαλδίβες ως τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές τους, τότε το νησί Coco Prive είναι το ιδιωτικό νησί για τις επόμενες διακοπές σας.  Στο νησί θα φθάσετε με ιδιωτικό σκάφος και στη διάθεσή σας θα βρίσκονται μία κεντρική βίλα και πέντε μικρότερες για τους φιλοξενούμενους σας.  Η τιμή για κάθε βράδυ στον Ινδικό ξεκινάει από τα 8.000 δολάρια.
 
  • Όταν σημασία έχει ο προορισμός

Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που έλκουν εξίσου τους δισεκατομμυριούχους όπως και τους υπολοίπους. Ανάμεσα σε αυτά τα μέρη συγκαταλέγεται η ήπειρος της Αφρικής, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του πληθυσμού.  Όταν λοιπόν οι δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν την Αφρική συνήθως διαλέγουν για την διαμονή τους ένα exclusive safari camp και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να μετακινούνται στις αχανείς εκτάσεις της ηπείρου.

Ένας αγαπημένος προορισμός στην Κένυα είναι το Cottar's 1920s Camp με 10 πολυτελέστατες σκηνές και ιδιωτικό παρατηρητήριο για να χαλαρώνετε κοιτώντας τον ήλιο να δύει πάνω από την Αφρικανική Ήπειρο.  Το camp έχει αποτελέσει την επιλογή των Brad Pitt και Angelina Jolie, καθώς και αρκετών ακόμα προσωπικοτήτων των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στην λίστα των πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη.

Αν το παραπάνω δεν σας φαίνεται αρκετά exclusive, τότε το Cottar's Homestead θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή.  Πρόκειται για υπερπολυτελή κατοικία 1000 τ.μ. με πέντε κρεβατοκάμαρες, θέα στην αφρικανική σαβάνα που κόβει την ανάσα καθώς και 8 άτομα στην υπηρεσία σας.  Στο προσωπικό περιλαμβάνεται προσωπικός εξειδικευμένος οδηγός, wildlife spotter για να σας συνοδεύει στο safari, προσωπικός chef για να διαμορφώνετε μαζί το μενού κατά την παραμονή σας καθώς και άτομα για την προσωπική σας ασφάλεια.
 
  • Διακοπές εν πλω

Αν πάλι είσαστε δισεκατομμυριούχος και ανησυχείτε μήπως περιοριστείτε στα όρια ενός ιδιωτικού νησιού τότε η ενοικίαση ενός megayacht είναι η ιδανική επιλογή.  Μάλιστα δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν πως με το κόστος της ενοικίασης ενός τέτοιου σκάφους να κυμαίνεται από τα 200.000 έως το 1 εκ. δολάρια την εβδομάδα, ο τρόπος αυτός διακοπών είναι που ξεχωρίζει τους δισεκατομμυριούχους από τους «απλούς» εκατομμυριούχους!

Με ένα τέτοιο budget μπορείτε να έχετε στην διάθεσή σας ένα πλωτό παλάτι μήκους 100 μέτρων, πλήρως εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, 3-D cinema, γυμναστήριο και μπορείτε να το απολαύσετε σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη βρέχεται από θάλασσα!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Musha Cay Laucala
Coco Prive Cottar's Homestead
Pin It button on image hover