Travel Plan

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τα 10 κορυφαία eco friendly ξενοδοχεία του κόσμου





1. Six Senses Con Dao
Βιετνάμ
Το πρώτο ξενοδοχείο της λίστας μας βρίσκεται στο Con Dao του Βιετνάμ. Το Six Senses Con Dao είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα και πλήρως φιλικά προς το περιβάλλον υλικά ενώ η σχεδίασή του είναι τέτοια που αφήνει τον δροσερό αέρα να διαχέεται σε όλους τους χώρους και μειώνοντας έτσι την ανάγκη για χρήση του κλιματισμού. Το προσωπικά είναι ειδικά εκπαιδευμένο και έτοιμο να αποδείξει σε κάθε στιγμή το φιλικό προς το περιβάλλον πρόσωπό του.

2. Hotel Tierra, Χιλή 
Σε ένα από τα νοτιότερα σημεία της Γης, στο ...
Torres del Paine στην Παταγονία της Χιλής βρίσκεται κτισμένο το ξενοδοχείο Hotel Tierra. Οι σχεδιαστές έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εγκαταστάσεις να εναρμονιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του. Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου χρησιμοποιούνται συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης καθώς και ανανεώσιμες πήγες ενέργειες. Τέλος, όλα τα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί από ντόπιους τεχνίτες και με την χρήση παραδοσιακών τεχνικών.

3. White Pod, Ελβετία 
Ανάμεσα στις Ελβετικές Άλπεις βρίσκεται ένα αρκετά πρωτότυπο ξενοδοχείο, το White Pod. Λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες και οι επισκέπτες τους φιλοξενούνται σε πολυτελείς «σκηνές» διάσπαρτες στην πλαγιά. Οι σκηνές χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και επιβαρύνουν στο ελάχιστο το περιβάλλον. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι έχουν στην διάθεσή τους μια μεγάλη γκάμα eco friendly δραστηριοτήτων.

4. Spice Island Beach Resort, Γρενάδα
Το Spice Island Beach Resort βρίσκεται στο St. George στην Γρενάδα. Το Resort διακρίνεται για τις φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις του, όπως η ανακύκλωση, οι δενδροφυτεύσεις και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα οικολογικής συνείδησης.

5. The Park Hyderabad, Ινδία
Στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας το The Park Hyderabad ξεχωρίζει για το άκρως φουτουριστικό του design. Χάρη σε αυτό και τον φυσικό φωτισμό που επιτρέπει να εισέρχεται στο κτίριο οι σχεδιαστές μείωσαν στο ελάχιστο την ανάγκη του ξενοδοχείου για ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι προωθούν σε σημαντικό βαθμό την χρήση «πράσινων» μεταφορικών μέσων για τους πελάτες του, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα κ.λπ.

6. Saffire Freycinet, Τασμανία 
Το έκτο κατά σειρά πιο eco friendly ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στην Τασμανία.  Κτισμένο με κύριο μέλημα την μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα παράθυρα, τον φωτισμό και τον κλιματισμό. Τέλος η κουζίνα του Saffire Freycinet χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα που καλλιεργούνται στις εκτάσεις του ξενοδοχείου καθώς και ντόπιους παραγωγούς.

7. Hotel Punta Islita, Κόστα Ρίκα 
Το Punta Islita έχει βραβευτεί από την κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα για τις οικολογικές του προσπάθειες και την φιλικότητα του προς το περιβάλλον. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργειακών του αναγκών καλύπτεται από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενώ το προσωπικό του συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

8. Proximity Hotel, ΗΠΑ
Το Proximity βρίσκεται στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνα και το πιστοποιητικό LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design) φανερώνει την θέληση των σχεδιαστών του για ένα φιλικό προς το περιβάλλον ξενοδοχείο. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποιεί περίπου 70 «πράσινες» πρακτικές. Ανάμεσα τους βρίσκονται ένα σύνολο από 100 ηλιακούς συλλέκτες που φροντίζουν για την παροχή του 60% του ζεστού νερού που απαιτεί η λειτουργία του ξενοδοχείου και του εστιατορίου (για χορτοφάγους φυσικά).

9. Park Hyatt Maldives Hadahaa, Μαλδίβες
Με σκοπό την όσο τον δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο ευαίσθητο περιβάλλον των Μαλδιβών το Park Hyatt Maldives ουσιαστικά αιωρείται πάνω από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μέριμνα των ανθρώπων του ξενοδοχείου για ένα πιο «πράσινο» μέλλον έδωσαν στο ξενοδοχείο την αργυρή EarthCheck πιστοποίηση.

10. Morgan's Rock Hacienda and Ecolodge, Νικαράγουα 
Τα bungalows του Morgan's Rock μπορούν να χαρακτηριστούν ως απόλυτα minimal και συμβατά με το παρθένο περιβάλλον της Νικαράγουα και του ωκεανού με τους σχεδιαστές τους να έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στην αίσθηση που αποκομίζει ο επισκέπτης πως γίνεται ένα με την φύση.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!




White Pod, Ελβετία


Spice Island Beach, Γρενάδα


The Park Hyderabad, Ινδία


Saffire Freycinet, Τασμανία

Hotel Punta Islita, Κόστα Ρίκα


Park Hyatt Maldives Hadahaa, Μαλδίβες

Morgan's Rock Hacienda and Ecolodge, Νικαράγουα
Pin It button on image hover