Travel Plan

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μια σύντομη ξενάγηση στην Πράγα!



Η Παλιά Πόλη της τσεχικής πρωτεύουσας είναι από μόνη της ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στον ρομαντισμό και τα παραμύθια. Εμείς σας οδηγούμε σε μια σύντομη διαδρομή αρκετή όμως για να ζήσετε  την μαγεία της Πράγας.

Για την βόλτα μας δεν θα χρειαστείτε πολλά… παρά μόνο καλή διάθεση, που καθώς βρισκόσαστε στην Πράγα δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει και έναν χάρτη της Παλιάς Πόλης που θα ...
σας βοηθήσει στην διαδρομή μας μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.


Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγησή μας κατά προτίμηση το πρωί από την Κεντρική Πλατεία της Πόλης. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο καλύτερα θα είναι αφού ο μικρότερος αριθμός των τουριστών θα σας αφήσει περισσότερο «ελεύθερο πεδίο» στην γνωριμία σας με  τα αξιοθέατα της Πράγας. Εδώ τις εντυπώσεις και τα βλέμματα κλέβει ο καθεδρικός Tyn. Κατασκευασμένος το 1835 δεσπόζει στο σκηνικό με τα δύο ψηλά γοτθικά καμπαναριά (ορατά από οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεστε στην Πράγα) ενώ το εσωτερικό του είναι επηρεασμένο από το μπαρόκ. Φυσικά και η δεύτερη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες είναι το Αστρονομικό Ρολόι που αισίως κλείνει κάτι περισσότερο από 6 αιώνες ζωής. Παρακολουθήστε τον «χορό» των Αποστόλων συμβαίνει κάθε ώρα και συνεχίζουμε την περιήγηση μας.

Καθώς περνάτε από τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης θα «συναντήσετε» το μοναδικό αρχιτεκτονικό κράμα που κυριαρχεί εδώ. Φιγούρες επηρεασμένες από την ελληνική Μυθολογία συνδυάζονται με αναγεννησιακά μοτίβα δημιουργώντας μια τεχνοτροπία γνωστή ως sgraffito. «Αναζητήστε» την γέφυρα του Καρόλου η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1357 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα ενώνοντας τις δύο όχθες του Vltava. Και φυσικά μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε μπροστά από κάποιο από τα τριάντα μπαρόκ αγάλματα που «φυλάνε» την γέφυρα.

Στην αντίπερα όχθη το Κάστρο της Πράγας μοιάζει να «προστατεύει» από ψηλά την τσεχική πρωτεύουσα και μας προσκαλεί να περάσουμε τις πύλες του.  Από εδώ η θέα  κόβει την ανάσα και οι ευκαιρίες για να γεμίσετε το φωτογραφικό σας άλμπουμ και τον νου σας με αναμνήσεις αμέτρητες!
Διαδρομή: Κεντρική Πλατεία, Celetna, Jilska, Karlova, Γέφυρα Καρόλου και ανεβαίνουμε προς τον λόφο μέσω των Mostecka, Josefska, Letenska, Nerudova και Ke Hradu.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!







Pin It button on image hover