Travel Plan

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κως, ταξιδεύοντας νοτιοανατολικά...



Η Κως ανήκει στα Δωδεκάνησα και παρόλο που ακολούθησε λίγο ως πολύ την ίδια ιστορική πορεία με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος, έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία και τον δικό της πολιτισμό.

Mεγάλο νησί που διαθέτει όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όσον αφορά τις υποδομές και με ένα πλούσιο και πολύποίκιλο φυσικό περιβάλλον, που το ...
χρωστάει στο γειτονικό ηφαίστειο της Νίσυρου και στα βουνά της, με το ψηλότερο το Δίκαιο, να φτάνει τα 846 μέτρα υψόμετρο.

Στην Κω σίγουρα ο επισκέπτης δεν πρόκειται να βαρεθεί, μιας και διαθέτει ένα πλήθος από αξιοθέατα. Το νησί είναι μεγάλο με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με μεγάλες εναλλαγές και προσφέρεται για εξερευνήσεις κάθε είδους!

Ένας τόπος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, που σε κάθε γωνιά της συναντά κανείς σημάδια από τους διάφορους πολιτισμούς.  Στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της έπαιξε ρόλο σίγουρα το αρχαίο Ασκληπιείο, το σύντομο πέρασμα των Ιπποτών της Ρόδου, η πάρα πολύ κοντινή απόσταση από τη γειτονική Τουρκία και η Ιταλική κατοχή στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Κως, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων (μετά την Ρόδο και την Κάρπαθο) διαθέτει μια μοναδική ακτογραμμή, όπου βρίσκει κανείς παραλίες για όλα τα γούστα.  Στην Κω από ένα ιδιόμορφο καπρίτσιο της φύσης βρίσκει κανείς τις πιο εκτεταμένες παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο, παραλίες που στην Ελλάδα μπορούν να συγκριθούν μόνο με την ακτογραμμή και τις αμμουδιές της δυτικής Πελοποννήσου.

Οι περισσότερες από τις παραλίες της είναι οργανωμένες, αλλά καθώς το νησί είναι μεγάλο, υπάρχουν πολλές απομονωμένες παραλίες που θα σας δημιουργήσουν ακόμη και αυτή την αίσθηση ότι έχει πολύ καιρό να πατήσει ανθρώπινο πόδι.  Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση και όρεξη για εξερεύνηση!

Μήπως αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να κατέβετε νοτιοανατολικά;


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!






Pin It button on image hover