Travel Plan

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η τεχνολογία στην υπηρεσία σας


Μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής η βρετανική αεροπορική εταιρεία επιθυμεί να αντικαταστήσει το κλασσικό χάρτινο tag που εδώ και τόσα χρόνια φροντίζει να φθάνουν οι αποσκευές μας στον προορισμό τους. Χάρη στην τεχνολογία του electronic bag tag λοιπόν, προβλέπεται να μειωθεί τόσο ο πολύτιμος, τις περισσότερες φορές χρόνος του επιβάτη πριν από το ταξίδι όσο και η επιβάρυνση στο περιβάλλον, αφού θα χρησιμοποιείται λιγότερο χαρτί!

Την συσκευή αυτή μπορεί να την έχετε πάντα πάνω στις αποσκευές σας και αφού κάνετε το on line check-in μπορείτε απλά να περάσετε το smartphone κινητό σας πάνω από το tag και αυτό με την σειρά του να ανανεωθεί αυτόματα για το επόμενο ταξίδι σας! 

Έτσι λοιπόν το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο επιβάτης φθάνοντας στο αεροδρόμιο είναι να αφήσει την αποσκευή του και έπειτα να προχωρήσει στον έλεγχο ασφαλείας του εκάστου αεροδρομίου και στην πύλη επιβίβασης! Σύμφωνα με τα στοιχεία της British Airways ο χρόνος που απαιτείται για έναν επιβάτη που ήδη έχει κάνει online check-in για να αφήσει την αποσκευή του φθάνει τα 3 λεπτά ενώ με την χρήση του electronic bag tag ο χρόνος θα μειωθεί στα μόλις 35 δευτερόλεπτα.

Ο Frank van der Post, Managing Director - Brands and Customer Experience, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία απίστευτα απλή και έξυπνη συσκευή που δίνει την δυνατότητα στον επιβάτη να έχει το προσωπικό του tag έτοιμο για το επόμενο ταξίδι με μία απλή κίνηση του smartphone του. Πιστεύουμε ότι αυτή η μικρή συσκευή σε συνεργασία με άλλες καινοτομίες που ετοιμάζουμε έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που ο επιβάτης κινείται στα αεροδρόμια όλου του κόσμου».

Το electronic tag είναι μια τεχνολογία που αναπτύσσει η British Airways σε συνεργασία με την Densitron Displays, την Designworks Windsor και φυσικά το αεροδρόμιο Heathrow που προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να δοκιμαστεί η νέα συσκευή.

Σε πρώτη φάση το high tech tag θα δοκιμαστεί από τους υπαλλήλους της εταιρείας και μέσα στην επόμενη χρονιά θα χρονιά θα ξεκινήσουν και οι δοκιμές από επιβάτες της εταιρείας.


Πηγή: ba.com


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Pin It button on image hover