Travel Plan

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Οι 10 καλύτερες διαδρομές trekking στον κόσμο!

West Highland Way


Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε μια χώρα είναι να περπατήσετε ανάμεσα στις ομορφιές της, να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια και να ανταλλάξετε ένα ζεστό χαμόγελο με τους κατοίκους της! Σας παρουσιάζουμε εδώ τις 10 καλύτερες διαδρομές trekking στον κόσμο.

Annapurna Circuit
Νεπάλ
Ένας αρχαίος εμπορικός δρόμος που σήμερα αποτελεί την πιο ...

διαδρομή του κόσμου για τους απανταχού trekkers.  Η διαδρομή άνοιξε για το κοινό το 1977.  Το συνολικό της μήκος αγγίζει τα 235 χλμ, πράγμα το οποίο σημαίνει πως για να τη διασχίσετε ολόκληρη θα χρειαστείτε περίπου 15 έως 25 ημέρες ανάλογα με το ρυθμό σας!  Highlights της διαδρομής: το πέρασμα από την κορυφή Thoruna La στα 6.000 μ. υψόμετρο και το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή Poon Hill.  Καθόλο το μήκος της διαδρομής φθηνά ξενοδοχεία θα φροντίσουν για τη διαμονή σας.

Inca Trail
Περού
Το κομμάτι της διαδρομής Inca Trail, που οδηγεί στο Machu Picchu είναι μία από τις πιο διάσημες και ομορφότερες διαδρομές trekking και όχι άδικα. Διασχίζοντας το θα περάσετε από τις χιονισμένες πλαγιές των Άνδεων έως τις τροπικές ζούγκλες της Νοτίου Αμερικής.  Στο τέλος της διαδρομής σας θα απολαύσετε μια από τις ωραιότερες εικόνες που μπορεί να αποτυπώσει ο ανθρώπινος νους.  Ο λόγος φυσικά για την αρχαία πόλη του Machu Picchu! 
 
Camino de Santiago

Ισπανία
Η διαδρομή του St. James ήταν ιδιαίτερη δημοφιλής κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, αφού την χρησιμοποιούσαν οι Χριστιανοί προσκυνητές για να φθάσουν στον Καθεδρικό Santiago de Compostela στη Γαλικία.  Σήμερα είναι μια από τις πιο διάσημες διαδρομές trekking, σε σημείο που θα ήταν καλύτερο αν θέλετε να τη διασχίσετε να επιλέξετε κάποια άλλη εποχή πέρα από το καλοκαίρι όπου συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.  Η διαδρομή ξεκινάει από τη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων και καταλήγει στη Γαλικία διανύοντας μια απόσταση περίπου 800 χλμ.  Φυσικά η εμπειρία θα σας αποζημιώσει!

The Snowman Trek
Μπουτάν
Μία από τις πιο απαιτητικές και συναρπαστικές διαδρομές trekking στον κόσμο, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 7.000 μ., στα σύνορα μεταξύ Μπουτάν και Θιβέτ.  Στη διαδρομή της, που απαιτούνται περίπου 25 ημέρες για να ολοκληρωθεί, θα δείτε εντυπωσιακά Βουδιστικά μοναστήρια να κρέμονται από τους βράχους και παραδοσιακά χωριά με φιλόξενους κατοίκους.  Η κατάλληλη περίοδος για να τη διασχίσετε είναι ο Οκτώβριος, όπου είναι και ο μοναδικός μήνας όπου ο καιρός στην περιοχή μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός.

The Kings Trail
Σουηδία
Αν αναζητάτε την ιδανική διαδρομή για το καλοκαίρι τότε το Μονοπάτι του Βασιλιά ή Kungsleden στα Σουηδικά είναι η τέλεια επιλογή!  Η διαδρομή μήκους περίπου 500 χλμ ξεκινάει από το χωριό Abisko στον Βορά και καταλήγει στο χωριό Hemavan νοτιότερα, διασχίζοντας 4 εθνικά πάρκα και ένα σκηνικό σχεδόν «ανέγγιχτο»! 

West Highland Way
Σκωτία
Διασχίζοντας την εν λόγω διαδρομή μήκους 150 χλμ ανάμεσα στα Highlands, θα αισθανθείτε σαν να συμμετέχετε στην ταινία Braveheart.  Αν είστε λάτρης λοιπόν του πράσινου εδώ δε θα το χορταίνετε, αφού η σκωτσέζικη ύπαιθρος με τα μαγευτικά της τοπία φημίζεται για αυτό.  Ο καιρός εδώ είναι πάντα απρόβλεπτος, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας, ανεξαρτήτως εποχής, τον κατάλληλο εξοπλισμό και ζεστά ρούχα.

Sentiero Azzurro (Το μπλε μονοπάτι)
Ιταλία
Αν αναζητάτε το ιδανικό μονοπάτι που να συνδυάζει μοναδικά τοπία αλλά και εύκολο πέρασμα για ολόκληρη την οικογένεια τότε το Sentiero Azzuro στην Cinque Terre είναι η ιδανική διαδρομή για εσάς!  Το μονοπάτι περνάει από εντυπωσιακές βραχώδεις ακτές, γραφικά χωριουδάκια και υπέροχους αμπελώνες ενώ για να το διασχίσετε απαιτείται μόλις μία ημέρα.
 
Pays Dragon
Μάλι
Η Αφρικανική Ήπειρος μπορεί να μην είναι ο αγαπημένος προορισμός για trekking, αλλά αυτή η διαδρομή θα ικανοποιήσει απόλυτα όσους κρύβουν έναν Indiana Jones μέσα τους, περνώντας από μοναδικά τοπία και την φημισμένη αρχαία πόλη των Dogon Bandiagara Escarpment, αν και αυτό που θα σας μείνει στο τέλος είναι η θερμή φιλοξενία των ντόπιων. 

The Routeburn Track
Νέα Ζηλανδία
Αν και πρόκειται για μία σχετικά μικρή σε μήκος διαδρομή, καθώς απαιτούνται 3 ημέρες για τη διάσχιση του, το πιο φημισμένο μονοπάτι της Νέας Ζηλανδίας προσφέρει ασύγκριτα μοναδικές εμπειρίες.  Με μήκος περίπου 40 χλμ διασχίζει δύο εθνικά πάρκα (Fiordland και Mount Aspiring) και δίνει την ευκαιρία για μια «φωτογράφηση» και ένα μοναδικό θέαμα ανάμεσα σε εντυπωσιακούς καταρράκτες, λίμνες, κορυφές αλλά και ένα σπάνιο δείγμα πανίδας!

Haute Route
Γαλλία & Ελβετία
Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν το trekking σε μια συναρπαστική φύση και τον κοσμοπολίτικο αέρα σε υψηλό υψόμετρο!  Με μήκος περίπου 200 χλμ περνάει από δύο από τις πιο φημισμένες κορυφές του κόσμου, την Mont Blanc και την Matterhorn και μέρη όπως το Chamonix και το Zermatt.  Για να τη διασχίσετε απαιτούνται περίπου 12 ημέρες.  Συμβουλή μας να εξασκήσετε τα γαλλικά σας!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Annapurna Circuit


Inca Trail


Camino de Santiago


The Snowman Trek


The Kings Trail


Sentiero Azzurro


Dogon Bandiagara Escarpment, Pays Dragon


The Routeburn Track


Haute Route
Pin It button on image hover