Travel Plan

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πλέοντας στο Βόλγα!


Αγία Πετρούπολη

Η Ρωσία είναι για πολλούς ο απόλυτος προορισμός.  Αν έχετε ήδη μια εικόνα για τα ιστορικά αξιοθέατα και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης να σας πούμε ότι δίνουν απλώς μια γεύση του τεράστιου πλούτου αυτής της χώρας. 

Πρόκειται για μια αχανή χώρα με μια τρομερή ποικιλία τοπίων και εναλλαγών:  από τα βουνά του Καυκάσου και τις παραλίες της Μαύρης θάλασσας,  έως τις ατέλειωτες δασικές εκτάσεις του ...
Taiga στη Σιβηρία, τη μαγική λίμνη Baikal, και τα ηφαίστεια Kamchatka, η Ρωσία μοιάζει πραγματικά να είναι ο απόλυτος προορισμός.

Πλέοντας στον ποταμό Βόλγα μπορείτε να πάρετε ιδανικά μια συνολική εικόνα αυτής.  12 ημέρες μιας κρουαζιέρας, που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη.  Ας ακολουθήσουμε τους σταθμούς της.

Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Μόσχα! Τρεις αξέχαστες μέρες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, προκειμένου να θαυμάσετε τα αναρίθμητα κειμήλια της πλούσιας ιστορίας της.  Γιατί να πρωτομιλήσει κανείς; Την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο, τη μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου; Η εικόνα της τελευταίας με τους 9 τρούλους έχει ταυτιστεί με την πόλη της Μόσχας, έχοντας αναχθεί σε σύμβολο της.  Η λίστα όμως δε σταματά εδώ!  Το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Παλαιό Χρηματιστήριο, η Βιβλιοθήκη, οι λόφοι Λένιν, το τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, το πασίγνωστο θέατρο Μπολσόι και άλλα πολλά!  Μπορεί τελικά οι 3 μέρες να σας φανούν λίγες!

Επόμενος σταθμός η πόλη Uglich, από τις πιο αγαπημένες πόλεις της παλιάς Ρωσίας.  Η θέα της, προσεγγίζοντας τη από τον ποταμό, με τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως και την εκκλησία St.John's να διαφαίνονται στον ορίζοντα, θα σας εντυπωθεί για τα καλά.

Ακολουθεί το Yaroslav, το οποίο απλώνεται σε μια έκταση 18 μιλίων και στις δύο όχθες του Βόλγα.  Πρόκειται για σημαντικό λιμάνι, το οποίο ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον Πρίγκιπα Yaroslav  - από όπου και πήρε το όνομά του και βρίθει αξιόλογων μνημείων .  Ξεχωρίζουν  η εκπληκτική Μονή Spassky του 13ου αιώνα, ένα σύνολο από 17 καθεδρικούς ναούς και η εκκλησία του Προφήτη Ηλία (στην κεντρική πλατεία της πόλης), η οποία αποτελεί ένα πραγματικό μουσείο της παλιάς ρωσικής ζωγραφικής.

Στη συνέχεια το Goritsy, ένας μικρός οικισμός επτά χιλιόμετρα από το μοναστήρι Belozersky όπου και θα επισκεφθείτε ό, τι απέμεινε από την Μονή της Ανάστασης στις όχθες του ποταμού Sheksna.

Επόμενος σταθμός το μικροσκοπικό νησί Kizhi, στο βόρειο άκρο της λίμνης Onega.  Φημίζεται για το υπαίθριο Μουσείο Αρχιτεκτονικής του με συλλογές από αρχιτεκτονικά δείγματα διαφόρων περιοχών της χώρας.

Τελευταίος σταθμός η Αγία Πετρούπολη!  Με τα 101 νησιά της, τα  66 κανάλια  και τις  εκατοντάδες γέφυρες διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο της πιο όμορφης πόλης στη Ρωσία.  Το παζλ της συνθέτουν πολυτελή καταστήματα, καφέ και θέατρα, ο εντυπωσιακός μεγάλος καθεδρικός ναός της πόλης, St. Isaac’s, το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Ermitage, τα Χειμερινά Ανάκτορα  (κατοικία των έξι τελευταίων  τσάρων), κ.α.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!









Pin It button on image hover