Travel Plan

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Λα Κορούνια: Ανακαλύψτε μια διαφορετική Ισπανία!


Η Λα Κορούνια βρίσκεται στην καρδιά της Γαλικίας, στην βορειοδυτική άκρη της Ιβηρικής Χερσονήσου και όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα την γνωρίζουν από την ομάδα της, την Deportivo. Ωστόσο το γραφικό λιμάνι στις ακτές του Ατλαντικού έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει αρκεί να το επισκεφθείς και να τα γνωρίσεις.

Η Γαλικία είναι μια περιοχή με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον αφού από τα μέρη της έχουν περάσει από τους Ρωμαίους που είχαν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την στρατηγική θέση της περιοχής έως τους Κέλτες όπου έφθασαν εδώ σε δύο φάσεις, η πρώτη το 1800 π.Χ και η δεύτερη τον 4ο αιώνα μ.Χ. Μάλιστα οι τελευταίοι έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους τόσο στην περιοχή όσο και στους κατοίκους της. Έτσι μην παραξενευτείτε αν αντί για μελαχρινούς συναντήσετε ξανθούς Ισπανούς, ενώ φυσικά και ο χαρακτήρας τους είναι περισσότερο σκανδιναβικός παρά Μεσογειακός. Στα παραπάνω προσθέστε και τον καιρό που εξαιτίας του Ατλαντικού δεν είναι ποτέ αρκετά ζεστός τότε έχουμε μια περιοχή με μία εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα.

Η Λα Κορούνια, είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο στον Ατλαντικό Ωκεανό με την μία πλευρά της να καταλαμβάνεται από ένα παραδοσιακό λιμανάκι και η άλλη από μια εντυπωσιακή παραλία. Ανάμεσά τους βρίσκεται η παλιά πόλη και στην άκρη της χερσονήσου υψώνεται ο φάρος του Torre de Hercules (Μνημείο υπό την προστασία της UNESCO).

Ξεκινήστε την βόλτα σας και την γνωριμία σας με την Λα Κορούνια από το σημείο που χτυπάει η καρδιά της ζωής της πόλης, την Plaza Maria Pita, μια μικρογραφία της Plaza Mayor της Μαδρίτης. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται η παραδοσιακή ψαραγορά όπου μια βόλτα εκεί είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. 

Ακολουθήστε την παραλία και απολαύστε την θέα μεταξύ του Ατλαντικού και της πόλης, ενώ μην χάσετε την ευκαιρία, ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά, να επισκεφθείτε το Casa de los Peces. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ενυδρείο χτισμένο ανάμεσα στους βράχους!

Για όσους αναζητούν τώρα στιγμές χαλάρωσης στην παραλία δεν μπορούμε παρά να προτείνουμε μια επίσκεψη στην παραλία Orzan. Πρόκειται για εντυπωσιακή παραλία με χρυσή άμμο και παγωμένα νερά… Μην ξεχνάτε βρισκόμαστε στις ακτές του Ατλαντικού. Παρόλα αυτά αν είσαστε θαρραλέοι όπως οι Galegos τότε μπορείτε να απολαύσετε μια βουτιά ή να κάνετε surf.  

Η Λα Κορούνια μπορεί να αποτελέσει και το ιδανικό ορμητήριο για τις εξορμήσεις σας στην ευρύτερη περιοχή της Γαλικίας. Έτσι σε απόσταση μόλις 15 λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκεται η παραλία του Santa Cruz σε έναν υπέροχο κόλπο και ένα επιβλητικό κάστρο να την «προστατεύει» και να σας προσκαλεί για να το εξερευνήσετε. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Playa de Frouxeira, ιδανικό μέρος για surfing και kite surfing, ο φημισμένος καθεδρικός ναός Santiago de Compostela αλλά και οι αμπελώνες Rias Baixas από όπου παράγεται το κρασί Albarino.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!







Pin It button on image hover