Travel Plan

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Και το όνομα αυτού... “Terminal 2: The Queen’s Terminal”


Η σχέση της Βασίλισσας με το αεροδρόμιο Heathrow είναι πολύ πιο στενή από όσο νομίζετε αφού ξεκινάει σχεδόν 6 δεκαετίες πριν, όταν το 1952 η νεαρή τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ, επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου ως Βασίλισσα πλέον μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεώργιου VI και ενόσω εκείνη βρίσκονταν σε περιοδεία στην Κένυα. Τρία χρόνια αργότερα, το 1955,
η Βασίλισσα  εγκαινίασε το παλιό Terminal 2 και το 1969 ήταν η σειρά για το Terminal 1 και την γραμμή του Μετρό που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο το 1977. Φυσικά, η Βασίλισσα εγκαινίασε και το Terminal 5, την βάση της British Airways, το 2008.  

Όπως δήλωσε ο John Holland-Kaye, υπεύθυνος ανάπτυξης του Heathrow «Η Βασίλισσα εγκαινίασε το παλιό Terminal 2 μισό αιώνα και περισσότερο πίσω και το γεγονός πως συμφώνησε να δώσει το όνομα της στο νέο Terminal μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι» και συνέχισε, « Όλοι μας στο Heathrow είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μακρόχρονη σχέση μας με τη Βασίλισσα και είμαστε βέβαιοι ότι το νέο Terminal 2 θα αποτελέσει τον ιδανικό συνεχιστή αυτής της παράδοσης».

Το νέο Terminal 2 κόστισε περίπου 2,5 εκατομμύρια λίρες και θα στεγάσει κυρίως τις εταιρείες της Star Alliance (περίπου της συνολικής 20% του αεροδρομίου) εξυπηρετώντας σε ετήσια βάση περίπου 20 εκ. επιβάτες και δημιουργώντας 25,000 νέες θέσεις εργασίας.  Το πρώτο αεροπλάνο που θα το χρησιμοποιήσει θα είναι η πτήση της United Airlines από το Σικάγο που αναμένεται να προσγειωθεί στις 05.55 στις 4 Ιουνίου 2014. Ωστόσο το πρωινό αυτό θα έχουν προηγηθεί 182 διαφορετικές δοκιμές ασφαλείας στις οποίες θα εμπλακούν περισσότερα από 14,000 άτομα.

Οι 26 εταιρείες που θα εξυπηρετούνται από το νέο Terminal 2 θα μεταφερθούν σταδιακά σε αυτό σε ένα διάστημα 6 μηνών ενώ για τις πρώτες 3 εβδομάδες της λειτουργίας του θα εξυπηρετεί μόλις το 10% των πτήσεων που προβλέπεται να εξυπηρετεί σε πλήρη λειτουργία.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!







Pin It button on image hover