Travel Plan

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ταξίδι στη βρετανική κουλτούρα



Στο Stratford-upon-Avon του Shakespeare
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όπως ο Ρωμαίος αγαπούσε την Ιουλιέτα του κάπως έτσι αγαπούσε και ο Shakespeare την πόλη του, το Stratford-upon-Avon. Τι και αν το απαρνήθηκε για να ζήσει και να μεγαλουργήσει στο Λονδίνο, σύντομα επέστρεψε εκεί όπου έζησε μέχρι και τον θάνατο του στα 52 του χρόνια. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να επισκεφθείτε το σπίτι του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα.


Στο Yorkshire των αδελφών Μπροντέ

Αν είσαστε φανατικοί οπαδοί των βιβλίων των αδερφών Μπροντέ τότε το Yorkshire, το μέρος όπου έζησαν και εμπνεύστηκαν οι Charlotte, η Emily...
και η Anne είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε και να ζήσετε στιγμές από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, το Jane Eyre και το Agnes Grey.




Στο Liverpool των Beatles 

Beatles… το πιο φημισμένο «προϊόν» της βρετανικής μουσικής, έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής και το Liverpool η πόλη συνώνυμο των διάσημων Σκαθαριών. Από το “The Beatles Story” στο Albert Dock, το Cavern Club, την φημισμένη Penny Lane και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο John Lennon, το Liverpool πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανο για τα τέσσερα παιδιά του.  



Στην Σκωτία του Ρόμπερτ Μπερνς 

Ο εθνικός ποιητής της Σκωτίας και ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της παγκόσμιας ιστορίας. Βρείτε το αφιερωμένο στον ποιητή μουσείο, Robert Birthplace Museum και ακολουθείστε τα βήματα του μέχρι το Dumfries όπου εμπνεύστηκε για μερικά από τα μεγαλύτερα έργα του. 



Στο Derbyshire της Τζέιν Όστιν 

Αναμφίβολα το Περηφάνια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστιν έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές αναγνωστών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον περίεργο χαρακτήρα του κύριου Ντάρσυ; Το Derbyshire λοιπόν είναι το μέρος που ενέπνευσε την συγγραφέα και ένα από τα ωραιότερα μέρη της βρετανικής υπαίθρου για να επισκεφθείτε. 



Στην Lake District της Βεατρίκης Πότερ 

Το Παραμύθι του Peter Rabbit, της Βεατρίκης Πότερ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών με την εικονογράφηση της ίδιας να μένει χαραγμένη στην μνήμη όλων των παιδιών. Οι περισσότερες σκηνές στο παραμύθι διαδραματίζονται στην περιοχή Lake District, την οποία η συγγραφέας λάτρευε και είχε αφιερώσει την ζωή της στην προστασία της. Μάλιστα και μετά τον θάνατο της άφησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσία της στο βρετανικό κράτος ώστε να προστατευθεί η περιοχή.



Στην λίμνη Loch Ness της Nessie 

Ένα από τα πιο φημισμένα και μυστηριώδη τέρατα του κόσμου! Εκατομμύρια επίδοξοι «κυνηγοί» της Nessie επισκέπτονται κάθε χρόνο την λίμνη του Loch Ness για να δουν το μυθικό τέρας της, αλλά λίγοι είναι οι τυχεροί που έχει τύχει να την «συναντήσουν». Ετοιμάστε την φωτογραφική σας λοιπόν! 



Στο Nottingham του Ρομπέν των Δασών 

Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία του μυστηριώδες αυτού νεαρού που έκλεβε τους πλούσιους για να τα μοιράζει στους φτωχούς. Ζήστε στιγμές του μύθου με μια βόλτα στο Δάσος του Sherwood και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί αποτελούσε το ιδανικό κρησφύγετο του Ρομπέν των Δασών.  


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!





Stratford-upon-Avo


Yorkshire
Λίβερπουλ

Derbyshire


Εδιμβούργο


Loch Ness

Pin It button on image hover