Travel Plan

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αναγεννησιακή Φλωρεντία


Η Φλωρεντία βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου.  Ανάμεσα σε χαμηλούς λόφους με αμπέλια, ελαιώνες, κυπαρίσσια και πεύκα, περιβάλλεται από την πλούσια μεσογειακή φύσης της Τοσκάνης.

Πανέμορφα κτίρια, ανάκτορα, εκκλησίες, μουσεία, ακαδημίες, μοναστήρια, πλήθος άλλων μνημείων με ένα υπέροχο φυσικό background, κάνουν την πόλη να μοιάζει με ζωγραφιά!  Δύσκολα βρίσκει κανείς τόση ομορφιά συγκεντρωμένη.


Πατρίδα του Μιχαήλ Αγγελου, του Δάντη, των Μεδίκων και του Μακιαβέλι, κάθε γωνιά της ...

μοιάζει να μαρτυρεί το μεγαλείου όλης αυτής της εποχής.  Μοιάζει σχεδόν σαν στους δρόμους της και τα στενά της να συντελέστηκε η μεγάλη μετάβαση από το Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Μια πόλη-μουσείο, που βρίσκεται ωστόσο σε καθημερινό διάλογο με το παρόν, αποτυπώνοντας ένα μοναδικό καμβά παραστάσεων και εικόνων.

Αν και πρόκειται για μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων, η οποία υποδέχεται ετησίως δέκα εκατομμύρια τουρίστες διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα της, αποπνέοντας μάλιστα στο 100% αυτό το συναίσθημα της φημισμένης ιταλικής dolce vita.  Μια γλυκιά ηρεμία, που θα σας συναρπάσει!


Με αφετηρία σας τη συνοικία Oltrarno, με την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (Santo Spirito), ένα από τα πιο σπουδαία αναγεννησιακά μνημεία της πόλης, κατευθυνθείτε προς το επιβλητικό Palazzo Pitti.  Διασχίστε το Ponte Vecchio και συνεχίστε κατευθυνόμενοι την Piazza della Signoria.  Στην πλατεία θα δείτε το Palazzo Vecchio και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα.  Στα αριστερά σας σας περιμένει η πνευματική καρδιά της πόλης, το Duomo (Santa Maria del Fiore), και απέναντι το Βαπτιστήριο.  Συνεχίστε βόρεια για να καταλήξετε στη βασιλική του San Lorenzo, μέχρι να καταλήξετε τέλος στο Mercato Centrale, την κεντρική αγορά της Φλωρεντίας.


Την επίσκεψή σας στην πόλη της Φλωρεντίας θα σας συστήναμε να τη συνδυάσετε με ένα ταξίδι στην «αιώνια πόλη», τη Ρώμη.  Από όπου μπορείτε να πάρετε το τρένο και διασχίζοντας την περίφημη ιταλική εξοχή, να είστε εκεί σε μόλις μιάμιση ώρα περίπου.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!









Pin It button on image hover