Travel Plan

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τυνησία: πέρασμα στη Σαχάρα




Μια χώρα γεµάτη ιστορία, ένα σαγηνευτικό τοπίο και έντονες αντιθέσεις.  Από τον Βορρά που οριοθετείται από την Μεσόγειο έως τον Νότου της αχανούς ερήµου διαµορφώνεται ένα εντυπωσιακό σκηνικό που συναρπάζει και μαγεύει τον επισκέπτη.

Ξεκινήστε µε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο στις γραφικές πόλεις του Βορρά, όπως την Τύνιδα, την Σους, την αρχαία Καρχηδόνα, το Μοναστίρ ...
και το κοσµοπολίτικο νησί Τζέρµπα ή αλλιώς Νησί των Λωτοφάγων, εκεί τοποθετείται σύμφωνα με μια εκδοχή το νησί της Οδύσσειας του Οµήρου.

Στο Τζέρμπα βρίσκει κανείς καταπληκτικά κέντρα θαλασσοθεραπείας, το Μουσείο Τεχνών και Παραδόσεων, την αρχαία αγορά (Μεδίνα), την αρχαιότερη Εβραϊκή Συναγωγή, ένα φρούριο του 15ου αιώνα δίπλα στη θάλασσα, αλλά και εργαστήρια πηλού καθώς και το Πάρκο των Κροκοδείλων.

Κάντε τα ψώνια σας στις παραδοσιακές αγορές, όπου το παζάρι και τα έντονα αρώµατα από τα µπαχαρικά κυριαρχούν, ενώ µην παραλείψετε να απολαύσετε παραδοσιακές θαλασσινές γαστρονοµικές δηµιουργίες της τυνησιακής κουζίνας συνοδευόμενες από ένα εκλεκτό ντόπιο κρασί.

Απολαύσετε στιγµές χαλάρωσης σε µια από τις εντυπωσιακές παραλίες µε την κατάλευκη άµµο και τα γαλαζοπράσινα νερά.  Αφήστε πίσω τον Βορρά και κατευθυνθείτε προς το Νότο και την εντυπωσιακή έρηµο.  Εδώ το σκηνικό είναι εντυπωσιακό, µε το µεγαλείο της Σαχάρα να ξετυλίγεται μπροστά σας, ενώ συνδυάζεται αρµονικά µε εξωτικές οάσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η πρωτεύουσα αυτών, η Τόζερ και η Ντουζ επονομαζόμενη και πύλη της ερήμου.  Στις ορεινές οάσεις της οροσειράς του Άτλαντα, όπως η Τσεμπίκα και η Ταμέρζα, θαυμάστε τις φοινικοχουρμαδιές και τους καταρράκτες.

Μην παραλείψετε την κλασσική βόλτα µε καµήλα, ενώ σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε την ανατολή του ηλίου µέσα από τους αµµόλοφους της ερήµου, µια εικόνα μοναδική, που θα σας συντροφεύει για πάντα.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



«Πέρασμα στη Σαχάρα»

Η παραλία στο Μοναστίρ

Το όμορφο Μοναστίρ

Τα μοναδικά μνημεία της Τυνησίας

Στην αρχαία πόλη της Μεδίνα

Η όαση της Ταμέρζα
Pin It button on image hover