Travel Plan

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στους «9 δρόμους»… του Amsterdam!


Ναι η αλήθεια είναι πως ο τίτλος παραπέμπει σε Νέα Υόρκη και σε τεράστιες λεωφόρους γεμάτες από εκατομμύρια κόσμου. Παρόλο αυτά το Άμστερνταμ μπορεί να καυχιέται για 9 μικρά παραδοσιακά στενά, γεμάτα ζωή, που αξίζουν την προσοχή σας και μια ημέρα από το πρόγραμμα σας και πιστέψτε μας, θα σας αποζημιώσουν απόλυτα!


Τρία κανάλια, το Herengracht, το Keizergracht και το Prinsengracht χωρίζουν την συνοικία του Central Canal σε 9 μικρούς, αλλά με σπουδαία προσωπικότητα δρόμους (“de 9 Straatjes”, κατά τους Ολλανδούς).  Σε αυτή τη γωνιά της oλλανδικής πρωτεύουσας μπορείτε να βρείτε από μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας έως μοναδικά εστιατόρια για να κλείσετε την ημέρα σας με ένα πολυτάλαντο δείπνο με ολλανδική υπογραφή. 

Ας τους «περπατήσουμε» λοιπόν!
1. Reestraat: Το highlight του δρόμου αυτού δεν είναι άλλο από το κατάστημα ρούχων Noa Lifestyle, κεντρικό σημείο συνάντησης για τους ανά τον κόσμο fashionistas που επισκέπτονται το Άμστερνταμ.  Κάντε διάλειμμα από τα ψώνια σας με ένα γευστικό snack στο Hartenkaas ή απλά απολαύστε έναν καφέ στο Tin Pan Alley με την συνοδεία ζωντανής μουσικής.
2. Hartenstraat: Τι θα βρείτε στον δρόμο αυτό;  Μοναδικές δημιουργίες σε τσάντες και αξεσουάρ της Ολλανδής σχεδιάστριας Hester van Eeghen, βιβλία για τη σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία και τις γραφικές τέχνες στο Joot και ένας χαλαρωτικό espresso στο Screaming Beans.  

3. Gasthuismolensteeg: Μπορεί να είναι δύσκολος να τον προφέρετε, ωστόσο πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δρόμους!  Ανακαλύψτε vintage δημιουργίες ρούχων και retro αντικείμενα στο Nic Nic, ενώ οι γαστρονομικές σας ανάγκες θα ικανοποιηθούν πλήρως στο t’Kuyltje με δημιουργίες εμπνευσμένες από τη Νέα Υόρκη.

4. Oude Spiegelstraat: Ένας μικρός αλλά άκρως ενδιαφέρον δρόμος. Κάντε μια στάση στο κατάστημα Rika, γνωστό για τις τσάντες και τα δερμάτινα αξεσουάρ του, ενώ πάνω από το κατάστημα υπάρχουν και δύο δωμάτια με έντονη την αισθητική του loft ως πρόταση διαμονής για το επόμενο ταξίδι σας στην ολλανδική πρωτεύουσα.

5. Wolvenstraat: Ο δρόμος αυτό ίσως θα έπρεπε να είναι η αρχή της γνωριμίας σας με την περιοχή των «9 δρόμων» μιας και το Café Wheels προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον. Εδώ θα βρείτε το κατάστημα της Σκανδιναβής σχεδιάστριας ρούχων, Filippa K καθώς και αυτό της Scotch & Soda.

6. Berenstraat: Ετοιμαστείτε να ξοδέψετε αρκετή ώρα στην Berenstraat!  Ανακαλύψτε σπουδαία βιβλία στο Mendo, απολαύστε ασιατικές δημιουργίες (εξαιρετικά noodles) στο Thai Fusion και εμπιστευτείτε τους ανθρώπους του service του για το απογευματινό σας snack.

7. Runstraat: Περνώντας από την Runstraat δε μπορεί παρά να σταματήσετε στο De Kaaskamer, ένα από τα πιο φημισμένα τυροπωλεία του κόσμου. Δοκιμάστε, δείτε πιο τυρί ταιριάζει καλύτερα στις γαστρονομικές σας ανάγκες και ζητήστε από τους ανθρώπους του μαγαζιού να σας το συσκευάσουν για το ταξίδι σας με το αεροπλάνο.

8. Huidenstraat: Καθώς περνάτε από το Café de Pels το ενδιαφέρον σας θα κεντρίσει η funky art διακόσμηση του, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και ένα από τα ποτά του.  Τέλος, στο Beadies μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κόσμημα, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα υπάρχει άλλο παρόμοιο!

9. Wijde Heisteeg: Ο μικρότερος από τους 9 δρόμους.  Εδώ θα βρείτε ένα μικροσκοπικό café, το Lef στο οποίο μπορείτε να κάνετε μια σύντομη στάση αλλά και το Emaille.nl.  Από το τελευταίο μπορείτε να προμηθευτείτε ότι είδους ταμπέλα επιθυμείτε σε παραδοσιακό ολλανδικό ύφος μιας και η εταιρεία κατασκευάζει ταμπέλες για περισσότερα από 40 χρόνια.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!







Pin It button on image hover