Travel Plan

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι παραλίες των χρωμάτων!



Wai'anapanapa, Χαβάη
Αν αναζητάτε την πιο μαύρη παραλία του κόσμου τότε θα την βρείτε στο νησί Μάουι της Χαβάη. Λογικό βέβαια θα πείτε αφού το σύμπλεγμα είναι γεμάτο με μερικά από τα πιο διάσημα ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη και το μαύρο χρώμα της παραλίας Wai'anapanapa οφείλεται στην ενεργειακή δράση των ηφαιστείων και στην λάβα. Το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό...
αν φανταστείτε την εικόνα της τροπικής βλάστησης να αγγίζει την μαύρη παραλία!  

Black Sands Beach, Καλιφόρνια
Μια ακόμα μαύρη παραλία έρχεται να καταρρίψει τον «μύθο» των κατάλευκων παραλιών Πρόκειται για την παραλία Black Sands Beach στο Shelter Cove της Καλιφόρνιας. Τα μεγάλα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού που φθάνουν στις ακτές της Καλιφόρνια αποτελούν την χαρά των απανταχού  surfers ενώ η μαύρη άμμος που καλύπτει την παραλία δημιουργεί μια εντυπωσιακή εικόνα.

Rainbow Beach, Αυστραλία
Δεν θα υπήρχε ίσως καλύτερη ονομασία από το «Ουράνιο τόξο» για να περιγράψει τα χρώματα της παραλίας αυτή στην Αυστραλία. Στην άμμο της παραλίας Rainbow λοιπόν αποτυπώνονται 74 διαφορετικά χρώματα κάνοντας της στην κυριολεξία μια πολύχρωμη παραλία. Τα χρώματα δημιουργούνται από τις χρωματικές ουσίες που αφήνει η χλωρίδα της περιοχής αλλά οι διάβρωση των βράχων. Η παραλία είναι γνωστή όχι μόνο για τα χρώματά της αλλά και γιατί αποτελεί και το πέρασμα για το φημισμένο νησί Fraser, το μεγαλύτερο σε έκταση αμμώδες νησί και Μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO.  

Ramla Bay, Μάλτα
Ο Κόλπος Ramla βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού Gozo και έχει ένα εξίσου «χρωματικό» αλλά και ιστορικό υπόβαθρο. Το χρώμα της άμμου της είναι χρυσό – πορτοκαλί μην θυμίζοντας καμιά άλλη παραλία στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς εκεί κατοικούσε η Καλυψώ της Ομηρικής Οδύσσειας.

Papakōlea Beach, Χαβάη
Η Χαβάη μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει μία ακόμα «πολύχρωμη» παραλία στον χάρτη της, αυτή την φορά σε πράσινο χρώμα. Πρόκειται για την παραλία Papakolea ή Πράσινη παραλία και φυσικά το χρώμα της άμμου της είναι πράσινο. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ύπαρξη του ορυκτού Ολιβίνη που υπάρχει στην περιοχή. Για τους λάτρεις της λεπτομέρειας, στα νησιά Γκαλαπάγκος υπάρχει μία ακόμα πράσινη παραλία.

Pink Sands, Μπαχάμες

Από ένα άρθρο για τις πολύχρωμες παραλίες του πλανήτη δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η Ροζ παραλία, του νησιού Harbour στις Μπαχάμες. Η παραλία με το απαλό ροζ χρώμα στην έχει μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων και οφείλει το χρώμα της σε ένα ροζ μικροοργανισμό με την ονομασία foraminifera.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!





Wai'anapanapa, Χαβάη


Black Sands Beach, Καλιφόρνια
Rainbow Beach, Αυστραλία
Ramla Bay, Μάλτα
Papakōlea Beach, Χαβάη
Pink Sands, Μπαχάμες
Pin It button on image hover