Travel Plan

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σικελία: στα βήματα της ιστορίας




Η Σικελία αποτελεί μέρος της Μεγάλης Ελλάδας, του νοτιότερου τμήματος της Ιταλίας, το οποίο ως γνωστόν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την υπόλοιπη χώρα με πλοία, που φτάνουν στο λιμάνι της Messina.  Ένας κατεξοχήν σταθμός κρουαζιέρας και ένας προορισμός που δε θα πρέπει να χάσετε!.

Το πιο διάσημο τουριστικό της θέρετρο, η Taormina είναι ...
χτισμένη στο ύψωμα Monte Tauro, απολαμβάνοντας μοναδική θέα της βραχώδους ακτογραμμής. Στολισμένο με βουκαμβίλιες, το κέντρο της πόλης είναι απλά πανέμορφο!  Ακριβώς κάτω από την Taormina σας περιμένουν οι παραλίες του νησιού, μοναδικές σπηλιές, κολπίσκοι καθώς και το νησάκι Bella, όλα ιδανικά για μπάνιο.

Νότια βρίσκεται η Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.  Ένα θέμα που αδιαμφισβήτητα προκαλεί δέος.  Ανηφορίζοντας προς την κορυφή, αντικρύζει κανείς σπίτια σκεπασμένα από λάβα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το φημισμένο για την ακουστική του Αρχαίου Θεάτρου, με θέα που θα σας συγκλονίσει.  Η θέση του δεν είναι τυχαία καθώς χρησίμευε ως φυσικό σκηνικό για τις παραστάσεις.  Στη Σικελία μοιάζει να κάνει κανείς ένα ταξίδι στο χρόνο.  Στις Συρακούσες, την αρχαία ισχυρή ελληνική αποικία, τα σημάδια του παρελθόντος είναι έκδηλα. Θαυμάστε το αρχαίο θέατρο της, το μεγαλύτερο του νησιού και επισκεφθείτε το σπήλαιο Orecchio di Dionio (Aυτί του Διονύσου) στα παλιά λατομεία.  Το περίφημο Agrigento βρίθει από λείψανα αρχαιοελληνικών ναών, ενώ η Selinunte είναι μία από τις πιο αξιοσημείωτες αρχαίες πόλεις του τόπου.

Κάνετε μια στάση στο Noto, το νοτιότερο άκρο της Σικελίας, καταστράφηκε στο σεισμό του 1693 και ξαναχτίστηκε με έντονα στοιχεία μπαρόκ.

Στη Σικελία μπορείτε να γευτείτε ένα από τα καλύτερα δείγματα της ιταλικής κουζίνας!  Εκπληκτικές trattorias όπου μπορείτε να γευτείτε αυθεντικές σισιλιάνικες σπεσιαλιτέ.  Στο γραφικό ψαροχώρι Mondello, με μία εντυπωσιακή παραλία και δεκάδες εστιατόρια, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά.  Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ντόπιο παγωτό!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!






Pin It button on image hover