Travel Plan

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πανόραμα Κίνας: κατά μήκος του ποταμού Γιάνγκτσε

    
   
Στο Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας από το 1949, μια πόλη ηλικίας 3.000 χρόνων θα «ζαλιστείτε» από τα χρώματα της Ανατολής.  Το κόκκινο χρώμα, κυριαρχεί παντού και είναι το σύμβολο της αυτοκρατορίας.

Με αφετηρία την τεράστια πλατεία Τιενανμέν, που τετραπλασιάστηκε το 1911 σε μέγεθος και χωρά μισό εκατομμύριο άτομα, το Πεκίνο από την πρώτη κιόλας στιγμή θα σας εντυπωσιάσει!  Ακολουθούν το Καλοκαιρινό Παλάτι, ο Ναός του Ουρανού, με τις τρεις ...
χαρακτηριστικές κωνικές στέγες - το σύμβολο της πόλης και η Απαγορευμένη Πόλη, το μεγαλύτερο συγκρότημα παλατιών στον κόσμο, ένα τεράστιο μουσείο.

Το Πεκίνο θα σας «απασχολήσει» για άλλη μια μέρα τουλάχιστον!  Εκ των ων ουκ άνευ μια επίσκεψη στο ηλικίας 2.000 ετών «Μακρύ Τείχος των Χιλίων Μιλίων», όπως αποκαλούν οι Κινέζοι το Σινικό Τείχος, ενώ επιβάλλεται και μια επίσκεψη στο Ντίνγκλινγκ, έναν από τους δεκατρείς αυτοκρατορικούς τάφους των Μινγκ καθώς και στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα.

Πριν ξεκινήσετε για την κρουαζιέρα σας, θα κάνετε μια στάση στην πόλη Ξιάν. Η κομβική θέση της στον εμπορικό άξονα Ευρώπης - Ασίας συνέβαλε τόσο στην ανάπτυξή της, με αποκορύφωμα την περίοδο της δυναστείας των Τανγκ να αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Γης.  Ο περίφημος «Δρόμος του Μεταξιού» ξεκινούσε από το Ξιάν.  Θα επισκεφθείτε τα  τείχη της πόλης, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα και είναι τα μόνα που έμειναν ανέπαφα σε όλη την Κίνα!  Δε μπορεί να παραλείψετε μια στάση στον πύργο της καμπάνας αλλά κυρίως στον τύμβο του αυτοκράτορα Τσιν-Σι-Χουάνγκ, που ένωσε την Κίνα, όπου και θα δείτε το διάσημο στρατό των 6.000 πολεμιστών του Τσιν με τα άλογα από τερακότα σε φυσικό μέγεθος.

Υπέροχα τοπία διαδέχονται το ένα το άλλο πλέοντας τον Γιανγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό στον κόσμο, με μήκος 4.500 μέτρα!   Μέχρι την εκβολή του στην Κίτρινη Θάλασσα διασχίζει σχεδόν όλη τη χώρα, χωρίζοντάς την στη μέση και χαρίζοντας στους ταξιδιώτες που θα απολαύσουν μια κρουαζιέρα κατά μήκος του εικόνες απίστευτης ομορφιάς.  Με κορυφαία αυτή των 3 φαραγγιών Κουτάνγκ, Βου και Σιλίνγκ, όπου δε θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε και το τεράστιο υδροηλεκτρικό φράγμα, που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σε αυτήν την ονειρεμένη διαδρομή μέσα από τα κινηματογραφικά τοπία, θα έχετε την ευκαιρία εκτός των άλλων να επισκεφτείτε και την πόλη Φενγκντού, την «πόλη των διαβόλων» όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!







Pin It button on image hover